Παρασκευή 27.11.2020
More

  Προς υλοποίηση το έργο αποχέτευσης ομβρίων στην Κοινότητα Ζωοδόχου

  Το «δρόμο» προς υλοποίηση παίρνει το πρώτο από τα πέντε έργα αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ που έχει εντάξει ο Δήμος Ζίτσας για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

  Πρόκειται για το έργο «Αποχέτευση Ομβρίων Υδάτων Τμήματος Οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου» προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, για το οποίο ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος το πρωί της Δευτέρας (10-08-2020) υπέγραψε τη σύμβαση υλοποίησης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

  Να σημειωθεί πως η Δημοτική Αρχή Ζίτσας την τελευταία τριετία έχει δρομολογήσει και με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ τις ακόλουθες πράξεις:

  1. Έργα ομβρίων 3,3 εκ. ευρώ:

  • «Αποχέτευση Ομβρίων Υδάτων Τμήματος Οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου» με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ (2.200.000,00)
  • Διευθέτηση Ομβρίων Δ.Κ. Ελεούσας, με προϋπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ (1.120.000,00)
  • 2. ΕΡΓΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ 9,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ:
  • Β΄ φάση του «δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Κ. Ελεούσας», με προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ (2.294.923,63).
  • Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην Κοινότητα Ροδοτοπίου με προϋπολογισμό 4,9 εκατ. ευρώ (4.963.637,68).
  • Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη με προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ (2.149.260,13).

  «Είναι έργα που με την υλοποίησή τους αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και προστατεύουν το περιβάλλον. Ειδικότερα, τα έργα διευθέτησης ομβρίων προστατεύουν ανθρώπινες ζωές και θωρακίζουν από πλημυρικά φαινόμενα τις περιουσίες πολιτών», αναφέρει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το αποχετευτικό της Ζωοδόχου και προσθέτει «τα τελευταία δραματικά γεγονότα που ζούμε ως χώρα καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν και ανθρώπινες ζωές αλλά και οι προβλέψεις των επιστημόνων για εμφάνιση τέτοιων φαινομένων  όλο και πιο συχνά, μας επιβάλουν να είμαστε σε εγρήγορση και να δρομολογούμε έργα αντιπλυμμηρικά. Ως Δημοτική Αρχή Ζίτσας στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι και η κατασκευή δικτύου ομβρίων στην Κοινότητα Βουνοπλαγιάς που βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης σχετικής μελέτης».

  Επισημαίνεται πως για το έργο της αποχέτευσης ομβρίων της Ελεούσας σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου η υπογραφή της σχετικής σύμβασης έχει οριστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου ενώ για τα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων βρισκόμαστε στο στάδιο της δημοπράτησης.

  Τo έργο ομβρίων στη Ζωοδόχο

  Το έργο με τίτλο: «Αποχέτευση Ομβρίων Υδάτων Τμήματος Οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου», προϋπολογισμού 2.200.000,00€ είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Το εν λόγω έργο, αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης όμβριων στον οικισμό της κοινότητας Ζωοδόχου και τη σύνδεσή του με την περιμετρική τάφρο δικτύου ομβρίων της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων μέσω της κατασκευής εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης όμβριων, ώστε να αποτραπεί η επιφανειακή απορροή στα σημεία των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού της Ζωοδόχου όπου δημιουργείται έντονο πρόβλημα κατά τις περιόδους έντονης βροχόπτωσης. Το συνολικό μήκος του δικτύου είναι 3.610 μ. περίπου, από τα οποία τα 2.540 μ. αφορούν δίκτυα με φρεάτια υδροσυλλογής και τα 1.070 μ. αφορούν δίκτυο αποχέτευσης προς τον τελικό αποδέκτη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ραντεβού στις 11 Δεκεμβρίου για τους Ηπειρώτες

  Σε ΦΕΚ το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

  Αγώνας δρόμου για την πρόσβαση όλων των μαθητών

  Αναζητούνται λύσεις για συνδέσεις και συσκευές

  Πιο κοντά στην αποχέτευση Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο

  Ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αποχέτευσης Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου

  Όταν η απεργία συνάντησε τους… αστυνομικούς ελέγχους

  Με μέτρα πρόληψης και χωρίς συγκεντρώσεις οι αντιπροσωπείες των σωματείων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.