Πέμπτη 15.04.2021
More

  Προσαγωγές για εμπρησμό στη Σκαφιδωτή – Ενεργά μέτωπα και στους Φιλιάτες

  Τρία πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη στην Ήπειρο

  Συνεχείς αναζωπυρώσεις παρουσιάζουν τα μέτωπα των πυρκαγιών στη Σκαφιδωτή Πρέβεζας και στις δύο πυρκαγιές στους Φιλιάτες με τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μία συνεχή μάχη για να περιορίσουν τα ενεργά μέτωπα.

  Αντιθέτως, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στη Φιλιππιάδα. Το μέτωπο στη Σκαφιδωτή παραμένει ενεργό αλλά χωρίς να κινδυνεύει ο οικισμός, όπως έγινε την Τρίτη, με πεζοπόρα τμήματα να επιχειρούν να περιορίσουν τις αναζωπυρώσεις και ένα ελικόπτερο από το Άκτιο και ένα PZL να επιχειρούν από αέρος. Στην περιοχή παραμένουν οι δυνάμεις που έφτασαν για να παράσχουν συνδρομή από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Δυτ. Μακεδονίας και συγκεκριμένα από την Κοζάνη.

  Ωστόσο, εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχει να κάνει με τις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό στη φωτιά της Σκαφιδωτής, που ξέσπασε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, απειλώντας τα πρώτα σπίτια του οικισμού. Προς το παρόν τουλάχιστον, όπως αναφέρουν πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι προσαγωγές δεν έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

  Το βράδυ της Τρίτης, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου, όπου δόθηκαν σαφείς εντολές και οδηγίες, ότι η περιοχή στο εξής θα βρίσκεται υπό αυστηρή εποπτεία, ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ