Σάββατο 20.04.2024
More

  Προσφέρθηκαν ρούχα σε κρατούμενους

  Μία πρωτοβουλία από τον Δήμο Ιωαννιτών και την εταιρεία ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων

  Ρούχα σε καλή κατάσταση συνολικού βάρους ενός τόνου πρόσφεραν από κοινού για την κάλυψη των αναγκών των κρατούμενων στο σωφρονιστικό κατάστημα Ιωαννίνων, ο δήμος Ιωαννιτών και η εταιρεία ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων Recycom, με την οποία συνεργάζεται τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

  Η ιδέα προήλθε από μία ομάδα εθελοντών που ενημέρωσε σχετικά τον δήμο Ιωαννιτών και όπως ανέφεραν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα ανακύκλωσης Ευάγγελος Πήχας και ο διαχειριστής της εταιρείας Ευάγ. Αράπης υπήρξε άμεση κινητοποίηση και από τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων ρούχων και υποδημάτων που αφήνουν οι πολίτες στους μωβ κάδους στην πόλη, έγινε η επιλογή των καλύτερων ενδυμάτων, που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

  Ο κ. Αράπης ρωτήθηκε και για το πώς εξελίσσεται η συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών και πως ανταποκρίνονται οι πολίτες σε αυτό το νέο εγχείρημα, λέγοντας, ότι τα αναλυτικά στοιχεία θα ανακοινωθούν στο τέλος του έτους, όμως σε αυτό το πρώτο τετράμηνο της συνεργασίας υπολογίζεται, ότι περισσότεροι από 10 τόνοι ρούχων και υποδημάτων έχουν καταλήξει στους μωβ κάδους, αντί για τις χωματερές.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ