Δευτέρα 08.08.2022
More

  Προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη

  Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων για τους άπορους

  Το δικό τους «παρών» στη διαδικασία της προσφοράς σε άπορους και αδύναμους συμπολίτες που έχουν ανάγκη, έδωσαν για μία ακόμη φορά οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών στο δήμο Ιωαννιτών, που το πρωί της Τρίτης συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων στην πλ. Χατζή, οι οποίες διατέθηκαν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΟΚΠΑΠΑ, της Ι.Μ Δουραχάνης και των συσσιτίων της Ενορίας Περιβλέπτου.

  Έτυχε μάλιστα η πρωτοβουλία τους αυτή να λάβει χώρα όχι απλώς στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων αλλά σε μία ημέρα κατά την οποία παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων, με τον Σταύρο Κατσανό, πρόεδρο των παραγωγών, να εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τους συναδέλφους του, που πρόσφεραν ό,τι ήταν δυνατό. Στάθηκε ωστόσο και στο αυξημένο κόστος της παραγωγής με τους παραγωγούς όπως ανέφερε, να τα βγάζουν δύσκολα πέρα, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, αλλά και στα λιπάσματα στις καλλιέργειες.

  Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας στάθηκε και αυτός στη διαχρονική προσφορά των παραγωγών, που έχουν ανταποκριθεί πολλές φορές στην ανάγκη ενίσχυσης απόρων συμπολιτών.

  Εργασίες στη λαϊκή αγορά Αγίας Μαρίνας

  Το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται πως έφτασε για τη λαϊκή αγορά της Αγίας Μαρίνας, αφού όπως ανέφερε ο κ. Βλέτσας στις αρχές του χρόνου θα προκηρυχθεί μία μεγάλη παρέμβαση αναβάθμισης των υποδομών που θα προβλέπει μεταξύ άλλων και την απομάκρυνση των φύλλων αμιάντου από τις στέγες των πάγκων. «Τα τελευταία χρόνια ο δήμος Ιωαννιτών έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση των υποδομών και σε άλλες λαϊκές αγορές, όπως στους Αμπελόκηπους, στη Δροσιά και στα Σεισμόπληκτα και πλέον ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στην Αγία Μαρίνα. Δε σχεδιάζουμε μία τυπική ή συμβολική παρέμβαση, αλλά μία παρέμβαση με ολοκληρωμένο χαρακτήρα, που θα δώσει νέα αισθητική και λειτουργικότητα στο χώρο, καλύτερες συνθήκες για παραγωγούς και καταναλωτές», ανέφερε ο κ. Βλέτσας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

  Sourceele.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ