Σάββατο 20.07.2024
More

  Προσοχή στους δρόμους για να γυρίσουμε όλοι ασφαλείς

  Ο διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γρηγόρης Καρράς αναφέρθηκε στην αυξημένη ετοιμότητα καθώς στην πόλη αναμένεται να φτάσουν και πολλοί επισκέπτες.

  Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων θα ισχύσουν ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.

  Ο διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γρηγόρης Καρράς αναφέρθηκε στην αυξημένη ετοιμότητα καθώς στην πόλη αναμένεται να φτάσουν και πολλοί επισκέπτες.

  «Έχουμε λάβει μέτρα και ζητάμε από τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ακολουθώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Να φορούν ζώνη, να τηρούν τα όρια και μακριά από το κινητό που έχει γίνει μάστιγα η χρήση του την ώρα της οδήγησης», είπε μεταξύ άλλων.

  Όπως εξήγησε ο κ. Καρράς ο σχεδιασμός προβλέπει τη συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικών ελέγχων, σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως: οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ., μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ., κατά τη μεταφορά παιδιών με οχήματα,  οδήγηση οχημάτων από ανηλίκους και άτομα που δε διαθέτουν άδεια ικανότητας οδήγησης, οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, κυκλοφορία οχημάτων, τα οποία δεν έχουν υποβληθεί σε τακτικό ή έκτακτο τεχνικό έλεγχο εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας,  φθαρμένα ελαστικά και αντικανονική κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

  Σύμφωνα με τα γενικά μέτρα θα υπάρχει:

  -αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

  -αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

  -αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,

  -ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,

  -αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),

  -κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,

  -παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ