Τρίτη 28.09.2021
More

  Προσπάθεια συνεχιζόμενης καταστολής

  Καταγγελία του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

  Για μία προσπάθεια συνεχιζόμενης καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων κάνουν λόγο οι συνδικαλιστικοί φορείς ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

  Ένα επιχείρημα το οποίο χρησιμοποίησαν και μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας στην δράση που έγινε το πρωί της Δευτέρας με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από εργασιακούς χώρους και σούπερ μάρκετ της πόλης, διανέμοντας φυλλάδια. Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, μέλη του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, όπως ο Γαβριήλ Παντής, αλλά και ο Θανάσης Μαχτσίρας από το Γεν. Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, η προσπάθεια αυτή, αναδεικνύει τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης, που είναι να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης από το εργατικό κίνημα.

  «Το είδαμε και σήμερα, όπου αντί η Αστυνομία να ελέγχει χώρους εργασίας και μεγάλες επιχειρήσεις όπου δεν τηρούνται τα μέτρα, ελέγχει με δεκάδες αστυνομικούς τους λίγους εργαζόμενους, που με την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων προσπάθησαν να κάνουν μία δράση ενημέρωσης ενόψει της απεργίας της Πέμπτης. Έστειλαν τον ελεγκτικό μηχανισμό να τρομοκρατήσει τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, σε διάφορα όργανα. Οφείλει η κυβέρνηση αντί να εκφοβίζει τους εργαζόμενους, να λάβει επείγοντα μέτρα για να αναχαιτίσει την πανδημία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαχτσίρας.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ