Τρίτη 20.04.2021
More

  Προσβλητική και απαξιωτική η στάση της κυβέρνησης

  Το δικηγορικό σώμα καταγγέλλει τον κυβερνητικό εμπαιγμό

  Την κυβέρνηση καταγγέλλουν οι δικηγόροι για εμπαιγμό, αφού τους αφήνει στο… περίμενε και κάθε εβδομάδα αποφασίζει και θέτει νέα μέτρα για την λειτουργία ή μη των Δικαστηρίων της χώρας.

  Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Μαρία Νάκα, θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της ζητώντας να δοθεί τέλος στις αποφάσεις «ήξεις αφήξεις» και να στηριχτεί ο νομικός κόσμος που έχει πληγεί από το κλείσιμο των δικαστηρίων.

  Το αίτημα για την καταβολή του χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011 αποτελεί πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος από τον Μάιο του 2020.

  «Δεν ζητάμε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε την οικονομική στήριξη του πληττόμενου κλάδου μας από τα δικά μας χρήματα. Ο λογαριασμός του ΟΑΕΔ δημιουργήθηκε με χρήματα των δικηγόρων και λοιπών επιστημόνων, μέσω των ετήσιων εισφορών τους, ύψους 120 ευρώ ανά έτος. Δυστυχώς όμως, η κυβερνητική ασυνέπεια και οι παλινωδίες δεν έχουν τέλος. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θέτει συνεχώς προσκόμματα στη διάθεση του χορηγήματος μειώνοντας το προς διάθεση ποσό και ανακοινώνοντας ως κριτήρια υπαγωγής των δικαιούχων την μείωση του τζίρου μεταξύ των ετών 2019 και 2020, χωρίς καμία περαιτέρω διάκριση και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος και σε πλήρη αντίθεση με την κοινή πρόταση των επιστημονικών φορέων και σε αντίθεση με όλες τις άλλες μορφές οικονομικής ενίσχυσης που καταβλήθηκαν σε άλλους εργαζόμενους. Το χορήγημα προέρχεται από δικά μας χρήματα και πρέπει να δοθεί με βάση το ατομικό εισόδημα του κάθε δικηγόρου, αρχής γενομένης από τους πιο οικονομικά αδύναμους, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας, ώστε να το λάβουν αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη» τονίζει και συνεχίζει « Η στάση αυτή είναι προδήλως προσβλητική και απαξιωτική για το δικηγορικό σώμα, αποδεικνύει ότι ο ευρισκόμενος σε εξέλιξη διάλογος για τον καθορισμό των δικαιούχων του χορηγήματος είναι προσχηματικός από την πλευρά της Κυβέρνησης και καθιστά μονόδρομο την αποχώρησή μας από αυτόν. Η συμπεριφορά αυτή αποτελεί κορυφαία αδικία σε βάρος της αξιοπρέπειας του κάθε Έλληνα Δικηγόρου. Εδώ που φτάσαμε, μόνη έντιμη και αξιοπρεπής λύση είναι η άμεση επιστροφή των χρημάτων που έχουν αποδώσει όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοι στο λογαριασμό του ΟΑΕΔ», κατέληξε.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ