Πρώτη συνάντηση, 60 χρόνια μετά την είσοδο τους στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων

Ένα διαφορετικό reunion ήταν αυτό που επιχείρησαν και κατάφεραν τελικά να το πραγματοποιήσουν με μεγάλη συμμετοχή μάλιστα, οι πρωτοετείς εισαχθέντες στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1966. Επρόκειτο για την τρίτη κατά σειρά χρονιά λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την Φιλοσοφική Σχολή και η είσοδος των πρωτοετών τούς βρήκε στο νεόκτιστο τότε κτίριο στην Δομπόλη.

Πριν μερικούς μήνες και ενόψει της συμπλήρωσης 60 ετών από την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο κάποιοι από τους τότε πρωτοετείς και νυν συνταξιούχους, αποφάσισαν να προσπαθήσουν να εντοπίσουν καταρχάς όσο περισσότερους και περισσότερες συμφοιτητές και συμφοιτήτριες είναι δυνατόν και να τους καλέσουν σε μία ανοιχτή συνάντηση.

Το αποτέλεσμα υπήρξες επιτυχές καθώς περισσότεροι από 50 πρωτοετείς της Φιλοσοφικής το 1966 βρέθηκαν σε γνωστό κατάστημα της πόλης το πρωί και είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν αλλά και να θυμηθούν στιγμές από εκείνα τα δύσκολα, αλλά γοητευτικά χρόνια στο Πανεπιστήμιο. Από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας αυτής οι κ.κ Μαγγιώρος, Κρητικός και Στεργίου μίλησαν στα τοπικά μέσα και εξέφρασαν την ευχή η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την απαρχή και άλλων αντίστοιχων στο μέλλον.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ