Κυριακή 25.02.2024
More

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ENERGEAN -Δωρεά σχολικών ειδών σε μαθητές στην Ζίτσα

  Στη δωρεά σχολικών ειδών στη Ζίτσα, καθώς και στην Καβάλα και την Θάσο, προχώρησε, μέσω δωροεπιταγών, η Energean

  Στη δωρεά σχολικών ειδών στη Ζίτσα, καθώς και στην Καβάλα και την Θάσο, προχώρησε, μέσω δωροεπιταγών, η Energean, σε μια πρωτοβουλία από την οποία θα επωφεληθούν πάνω από 400 μαθητές σε οικογένειες που υποστηρίζονται από τα τοπικά Κέντρα Κοινότητας και κοινωνικές δομές, ενώ παράλληλα στηρίζονται και τοπικοί προμηθευτές.

  Ειδικότερα, στη Ζίτσα, οι δωροεπιταγές που θα χρησιμοποιηθούν σε τοπικά βιβλιοπωλεία, παραδόθηκαν στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χριστίνα Παπαδημητρίου, από τον κ. Σωτήρη Χιωτάκη, Υπεύθυνο Επικοινωνίας της Energean για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Κύπρο. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος ευχαρίστησε την Energean για την πρωτοβουλία της, εκφράζοντας την ευχή να ακολουθήσουν και άλλες δράσεις της στο μέλλον στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης στην περιοχή.

  Επιπλέον, και στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνεργασίας με την ΜΚΟ «Μαζί για το Παιδί», η εταιρεία προχώρησε στη δωρεά δωροεπιταγών για την προμήθεια σχολικών ειδών από τοπικούς προμηθευτές για παιδιά που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές «Πνοή για το Παιδί και την Οικογένεια», «Μέριμνα του Παιδιού Καβάλας» και «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Καβάλας» που λειτουργούν στην πόλη.

  Εκ μέρους της Energean, σε Καβάλα και Θάσο τις δωροεπιταγές παρέδωσαν ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις από το Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ο κ. Αρτέμης Μπαρμπούνης, Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων της Energean στην Καβάλα. Τόσο ο Δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης όσο και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών δομών της Καβάλας που παρέλαβαν τις επιταγές, ευχαρίστησαν θερμά την Energean για αυτήν την πρωτοβουλία.

  Η κα. Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινούμε την δράση μας “Επιστροφή στα θρανία – Back to school” στην Ζίτσα Ιωαννίνων και που συνεχίζουμε την ίδια δράση στην Καβάλα και στην Θάσο. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα βασικά σχολικά είδη δεν θα λείψουν από κανένα μαθητή και από κανένα σπίτι, ενόψει της αρχής της νέας σχολικής χρονιάς, και η συνεργασία μας με τα τοπικά Κέντρα Κοινότητας και τις τοπικές κοινωνικές δομές διασφαλίζει την επίτευξη του σκοπού αυτής της πρωτοβουλίας.  Πέρα από τη γενικότερη φιλοσοφία μας να είμαστε παρόντες στην καθημερινότητα των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, η δράση “Επιστροφή στα θρανία – Back to school” εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ακολουθούμε, στο πλαίσιο και της προσπάθειας υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ».

  H δράση “Επιστροφή στα θρανία – Back to School” υπηρετεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ ν.4 – Ποιοτική Εκπαίδευση, ν.10 – Λιγότερες Ανισότητες και ν.17 – Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ