Κυριακή 23.06.2024
More

  Προβλήματα σε δρόμους από τη νεροποντή

  Τα φύλλα στα φρεάτια και ο μεγάλος όγκος νερού εντόπισε ως αιτία η δημοτική αρχή

  Μικρής διάρκειας, αν και όχι ασυνήθιστης για το λεκανοπέδιο και την πόλη έντασης, η νεροποντή της Κυριακής, παρόλα αυτά όμως, δημιούργησε κάποια μικρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο στον αστικό ιστό.

  Κύρια και βασική αιτία για τα προβλήματα αυτά ήταν τα βουλωμένα φρεάτια των ομβρίων υδάτων πολλά εκ των οποίων παρουσίαζαν μία τραγική κατάσταση από το καλοκαίρι κιόλας κάτι που είχαμε αναδείξει από τις αρχές Αυγούστου και σε ρεπορτάζ, ενώ η κατάσταση επιβαρύνθηκε λόγω της πτώσης φύλλων των δένδρων που έφραξαν τις σχάρες των αγωγών.

  Το αποτέλεσμα ήταν σε συγκεκριμένα σημεία όπως στην 8ης Μεραρχίας στη Λιμνοπούλα, μπροστά ακριβώς από τα γραφεία της ΔΕΥΑΙ, αλλά και στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου όπου τη ίδια εικόνα παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια όταν υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση, να δημιουργηθούν λίμνες και η διέλευση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ το πρόβλημα οφείλεται αφενός στη μεγάλη ένταση του φαινομένου και αφετέρου στην πτώση των φύλλων από τις δενδροστοιχίες πλατάνων. «Η ΔΕΥΑΙ επενέβη αμέσως και με τη χρήση του αποφρακτικού μηχανήματος και τη βοήθεια της Πυροσβεστικής έλυσε πολύ γρήγορα τα δημιουργηθέντα προβλήματα», αναφέρει η ανακοίνωση. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τουλάχιστον το πρωί της Δευτέρας οι σχάρες και τα φρεάτια στους αγωγούς ομβρίων υδάτων στην 8ης Μεραρχίας είχαν καθαριστεί από τα φύλλα και από άλλα φερτά υλικά, όπως επίσης και ότι η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των σχαρών από φύλλα και φερτά υλικά είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας.

  Απάντηση από τη Δημοτική Αρχή

  Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή κάνει λόγο για ευφάνταστα σενάρια που κυκλοφορούν στην πόλη σχετικά με το ότι τα προβλήματα στην οδό Διον. Φιλοσόφου προέκυψαν και οφείλονται στις εργασίες ασφαλτόστρωσης και στην κάλυψη των φρεατίων.

  «Από τον δήμο Ιωαννιτών επισημαίνεται ότι τα φρεάτια στην παραλίμνιο, όπως και σε άλλα σημεία, λειτουργούν κανονικά. Το πρόβλημα οφείλεται αφενός στον μεγάλο όγκο νερού και στην κάλυψη των φρεατίων από φύλλα δέντρων που έπεσε τόσο πριν την εκδήλωση της καταιγίδας όσο και κατά την διάρκεια αυτής», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

  Τι ισχύει με την ασφαλτόστρωση στο παραλίμνιο

  Στην ίδια ανακοίνωση επίσης, η Δημ. Αρχή προχωρά σε διευκρινίσεις για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που έγιναν στην οδό Διον. Φιλοσόφου. Όπως αναφέρει «… η ασφαλτόστρωση έγινε στο κεντρικό τμήμα του δρόμου για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων και την ομαλή διεξαγωγή των αθλητικών γεγονότων που είναι προγραμματισμένα για τις επόμενες μέρες. Για τα άλλα δύο τμήματα δεξιά και αριστερά ακολουθούν δύο νέες εργολαβίες που περιλαμβάνουν την διαμόρφωση του ενός σε ποδηλατόδρομο ενώ από την πλευρά του Κάστρου θα γίνουν αντίστοιχα διαπλάτυνση του πεζοδρομίου και παρκίδες.

  Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών θα γίνει και η τελική φάση της ασφαλτόστρωσης. Τα έργα και οι μελέτες τους έχουν συζητηθεί και ψηφιστεί από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως εκ τούτου η κριτική που γίνεται από μέλη του Σώματος μάλλον οφείλεται σε καθαρά προεκλογικούς λόγους.

  Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εκτελεί έργα και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών χωρίς να ακολουθεί όλους εκείνους που ήθελαν έναν δήμο σε πλήρη αδράνεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ