Κυριακή 25.10.2020
More

  Προβληματισμοί για τη μεταστέγαση του Σχολείου Αναπήρων Παίδων

  Έκδηλα είναι τα συναισθήματα της απογοήτευσης και του προβληματισμού των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων με αφορμή τις εξελίξεις για τη μεταστέγαση του σχολείου στο παλιό Χατζηκώστα. 

  Την απογοήτευση και τον προβληματισμό των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων όπως και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Σχολείου Αναπήρων Παίδων, μετέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων με αφορμή τις εξελίξεις για τη μεταστέγαση του σχολείου στο παλιό Χατζηκώστα.

  Όπως ανέφερε ο κ. Τόκας, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αν φυσικά πρόκειται να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες και το έργο, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, μία ακόμη σχολική χρονιά θα πάει χαμένη, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει η μεταστέγαση εντός της νέας σχολικής χρονιάς.

  Ακόμη περισσότερο ανησυχητικά είναι τα μηνύματα για τη νέα σχολική χρονιά όπως τα καταγράφει η Ένωση Γονέων, σχετικά με την προετοιμασία των σχολικών υποδομών για τη λειτουργία τους σε ένα νέο περιβάλλον και στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

  Όπως ανέφερε ο κ. Τόκας στη συνεδρίαση της Δημ. Επιτροπής Παιδείας την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και οι ανησυχίες των γονέων, γιατί όπως είπε, ο δήμος δεν έχει κάνει καμία απολύτως προετοιμασία για τη  νέα χρονιά.

  «Περιμέναμε να μας ενημερώσουν για την προετοιμασία σε προμήθεια υλικών και μέσων για τη νέα χρονιά και ο αντιδήμαρχος κ. Αϊβατίδης μας είπε ότι περιμένουν οδηγίες από το υπ. Υγείας και το υπ. Παιδείας. Εκτός από το ότι δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για τη νέα χρονιά, για την προμήθεια υλικών και μέσων που θα χρειαστούν, στα σχολεία δεν έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες συντήρησης, βαφής και καθαριότητας», ανέφερε ο κ. Τόκας.

  Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στην απόφαση που είχε ληφθεί τον Ιούνιο για την μεταστέγαση του 28ου Νηπιαγωγείου σε δύο κοντέινερ στην αυλή του Δημοτικού που συστεγάζεται, όμως στη συνεδρίαση της Δημ. Επιτροπής Παιδείας, υπήρξε η ενημέρωση, πως η απόφαση δε μπορεί να υλοποιηθεί και πως ο δήμος αναζητά χώρους προς ενοικίαση για να λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο.

  «Όλη αυτή η κατάσταση εμάς μας δημιουργεί την αίσθηση, ότι επικρατεί μία προχειρότητα και γι’ αυτό θέλουμε να ζητήσουμε να υπάρξει επανασχεδιασμός και ταχύτερη υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων», κατέληξε ο κ. Τόκας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  30 νέα κρούσματα στα Γιάννενα- 39 στην Ήπειρο

  Συνολικά 39 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο. 

  Νέο ρεκόρ κρουσμάτων- 935 το τελευταίο 24ωρο

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας με 935 νέες μολύνσεις το Σάββατο.

  «Επιστρέφει» το πετρέλαιο λόγω χαμηλής τιμής

  Χαρακτηριστικό της νέας χειμερινής περιόδου

  Πρόβλημα με διάταξη για την εμπορία καυσόξυλων

  Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα με μία νομοθετική ρύθμιση ανέλαβε η περιφέρεια Ηπείρου

  Αναζητούνται λύσεις για να μειωθεί η πίεση

  Στα «κόκκινα» το ΠΓΝΙ νοσηλεύοντας δεκάδες ασθενείς με covid-19

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.