Τετάρτη 25.05.2022
More

  Προβληματισμός για την πορεία των κρουσμάτων

  Πολύ πιθανό να ενταχθούν και τα Γιάννενα στο «βαθύ κόκκινο»

  Εξαιρετικά πιθανό, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά προς το καλύτερο εντός των ημερών, είναι το ενδεχόμενο να ενταχθεί και η ΠΕ Ιωαννίνων στις περιοχές της χώρας με το «βαθύ κόκκινο» χρώμα, ακολουθώντας τις Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας αντίστοιχα.

  Ο αριθμός των 40 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή ενέτεινε ακόμη περισσότερο τον προβληματισμό των υγειονομικών αρχών, παρότι ακόμη τουλάχιστον, η πίεση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων κρίνεται διαχειρίσιμη. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει από τη μία ημέρα στην άλλη, αφού η εξάπλωση του ιού είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, με συνεχείς εναλλαγές.

  Το Σάββατο τα Ιωάννινα κατέγραψαν 30 νέα κρούσματα και την Κυριακή 18, με τον συνολικό αριθμό από τις αρχές Μαρτίου, να είναι 183 κρούσματα.

  Το Μέτσοβο

  Εκτός από τις εστίες εντός του αστικού ιστού των Ιωαννίνων, έντονος είναι ο προβληματισμός και η ανησυχία για νέες εστίες διασποράς εκτός Ιωαννίνων, όπως είναι το Μέτσοβο όπου την Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν πέντε κρούσματα.

  Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Μετσόβου Κων. Τζαφέας απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να τηρούν αυστηρά τα μέτρα, σημειώνοντας πως προφανώς αυτό δεν έγινε τις προηγούμενες ημέρες και γι’ αυτό προέκυψαν τα νέα κρούσματα.

  «Κάνω έκκληση με υπευθυνότητα να αρθούμε μικροί και μεγάλοι στο ύψος των περιστάσεων ώστε να περιοριστεί το κακό σε το μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων και αποφυγή καθολικής καραντίνας της περιοχής μας», τονίζει ο κ. Τζαφέας, που ενημερώνει παράλληλα ότι αύριο Τετάρτη 10 Μαρτίου από τις 9.30 έως τις 14.40 στην πλατεία Μετσόβου, θα πραγματοποιηθούν rapid test από Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

  Αντιθέτως από το Μέτσοβο, η διασπορά φαίνεται να έχει ελεγχθεί στην Κόνιτσα, όπως και στη Ζίτσα, αν και εκεί προκύπτουν κάποια σποραδικά κρούσματα.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ