Κυριακή 26.03.2023
More

  Προβολή της Ηπείρου στο κοινό της Κρήτης

  Με επιτυχία και τη συμμετοχή φορέων και ταξιδιωτικών πρακτόρων της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη στοχευμένη εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου στο Ηράκλειο, με θέμα «Σχολικός και Χειμερινός Τουρισμός», στο πλαίσιο του έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

  Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, «Η Ήπειρος και η Κρήτη, είναι δυο Περιφέρειες στις άκρες της χώρας με στενούς δεσμούς φιλίας, οι οποίες έχουν πολλά κοινά. Πρώτη στόχευση, είναι η ανάπτυξη τουριστικών ανταλλαγών, ώστε να μπορέσουν οι συμπατριώτες μας από την Κρήτη, να γνωρίσουν τα αξιοθέατα, τα μνημεία αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει σε αφθονία η Ήπειρος».

  Αντίστοιχο ενδιαφέρον εκφράστηκε κι από την Εντεταλμένη Π.Σ. Σύμβουλος Τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου, Γεωργία Μηλάκη, η οποία στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας πως οι δυο περιοχές, έχουν να κερδίσουν από την τουριστική διασύνδεση, καθώς η Ήπειρος είναι ένας προορισμός που θα ενδιέφερε τους κατοίκους Κρήτης.

  Τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος ως προορισμός για σχολικές εκδρομές αλλά και σε μεμονωμένους επισκέπτες, ανέπτυξε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Σπύρος Σουρέλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσπρωτίας, Ρεγγίνα Δηλαβέρη.

  Τα οφέλη που θα υπάρξουν από την τουριστική ανταλλαγή επισκεπτών και για τις δυο περιοχές, εξέφρασαν χαιρετίζοντας την εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου, η εκπρόσωπος του Α.Ο.Τ.Α. Ηρακλείου, Δέσποινα Διαλυνά, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Σφιακανάκης και ο Πρόεδρος Ενωσης Ξενοδοχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

  Μετά την παρουσίαση, έγιναν συναντήσεις Β2Β ανάμεσα σε ταξιδιωτικούς πράκτορες της Κρήτης, Ορειβατικούς Συλλόγους και εκπρόσωπο της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού από την Ήπειρο, ενώ με την ολοκλήρωση της ειδικής προωθητικής εκδήλωσης, προσφέρθηκε κέρασμα με γευστικές Ηπειρώτικες πίτες και ντόπιο τσίπουρο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ