Πέμπτη 25.07.2024
More

  Προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων

  Την οργανωτική ανάπτυξη της υπηρεσίας καθαριότητας ώστε να αντιμετωπιστεί το βάρος της αποκομιδής των απορριμμάτων της πόλης και μία ολοκληρωμένη διαχείριση ζητά ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, ενόψει και του ενδεχομένου η δημοτική αρχή να φέρει ξανά στο τραπέζι τη διαχείριση από ιδιώτες τουλάχιστον σε κάποιες δημοτικές ενότητες.
  Ο κ. Μπέγκας σε δηλώσεις του σημείωσε ότι θα πρέπει η ίδια η δημοτική αρχή να αναλάβει την πρωτοβουλία και να συζητήσει με τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της αποκομιδής. «Ως δημοτική αρχή δώσαμε μάχη και κάναμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης για να μεγιστοποιήσουμε την ανακύκλωση και να μειώσουμε το κόστος για τους πολίτες» είπε, ο κ. Μπέγκας, προσθέτοντας ότι «για τόσο σοβαρά ζητήματα, η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία συζήτησης λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπόψη της και τις απόψεις των άλλων παρατάξεων».
  «Χρειάζεται ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων, εξοπλισμός και μηχανήματα. Εάν ολοκληρωθούν αυτά και υπάρξει μια οργάνωση και αναλαμβάνοντας φυσικά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις ευθύνες που τους αναλογούν, μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων. Από εκεί και μετά, εάν θέλουμε να βοηθήσουμε μπορούμε να πάμε σε συμπληρωματικές συμβάσεις με ιδιώτες, αυτό κάναμε και εμείς σε δύο ενότητες και όχι σε τέσσερις όπως προτάθηκε από την σημερινή δημοτική αρχή. Το πράξαμε όμως αφού είχαμε κάνει μια συζήτηση με τους εργαζόμενους».
  Επανέλαβε ότι χρειάζεται σοβαρή συζήτηση μεταξύ των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και κατέληξε: «Εμείς δεν την αποκλείουμε την συνεργασία με ιδιώτη, αλλά με μέτρο».
  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ