Πυρκαγιά στην Κόνιτσα: Απαγόρευση πρόσβασης στη χαράδρα του Αώου και στη Μονή Στομίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Κόνιτσας, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν για τον περιορισμό του μετώπου.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε την απαγόρευση της διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας πολιτών στη χαράδρα του Αώου, καθώς και στη διαδρομή που οδηγεί προς τη Μονή Στομίου, για λόγους ασφαλείας.

Στο σημείο επιχειρούν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οκτώ ομάδες Δασοκομάντος από τις Ε.ΜΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας, με συνολικά περίπου 60 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Σημαντική είναι και η συνδρομή των εναέριων μέσων. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη Canadair, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Μάλιστα, τα δύο Canadair πραγματοποιούν υδροληψίες από τη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, προκειμένου να ανεφοδιάζονται και να συνεχίζουν τις ρίψεις στην περιοχή της Κόνιτσας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, με στόχο τον περιορισμό της φωτιάς και την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσής της.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ