Πέμπτη 25.07.2024
More

  Πυροδότησε ένταση το θέμα των εκδηλώσεων

  Μία φράση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Μηνά Πασχόπουλου περί «αδιαφανών διαδικασιών» που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τον αείμνηστο Μ. Ελισάφ και την πρώην πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ελ. Ακονίδου αντίστοιχα, σε μία σειρά εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, πυροδότησε μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής.

  Η συζήτηση έγινε με βάση τα ερωτήματα της κας Ακονίδου σχετικά με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου για το καλοκαίρι. Ο κ. Πασχόπουλος πριν ακόμη απαντήσει επί της ουσίας για τον σχεδιασμό του προγράμματος εκδηλώσεων, προτίμησε να «ρίξει τη βόμβα» ασκώντας δριμύτατη κριτική στον Μ. Ελισάφ και στην κα Ακονίδου, κάνοντας λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες και μεθόδους που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν και πως η παρούσα δημοτική αρχή και διοίκηση του οργανισμού ακολουθεί μία διαφορετική τακτική πλήρους διαφάνειας.

  Στην τοποθέτηση αυτή, εκδηλώθηκε άμεση αντίδραση από τον Δημ. Παπαγεωργίου και την Ελ. Ακονίδου που ζήτησαν εξηγήσεις και αποδεικτικά στοιχεία από τον κ. Πασχόπουλο, για να κορυφωθεί η ένταση όταν πήρε το λόγο ο δήμαρχος που δικαιολόγησε πλήρως τον συνεργάτη του, λέγοντας ότι «δε μιλά ελαφρά τη καρδία», και πως αν απαιτηθούν επιπλέον απαντήσεις, αυτές θα δοθούν στο χρόνο τους… Πληροφορίες αναφέρουν πως η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» προσανατολίζεται στην αποστολή επίσημου εγγράφου προς την πρόεδρο του Σώματος και προς τη δημοτική αρχή, ζητώντας να προσκομιστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία περί των αδιαφανών διαδικασιών που επικαλέστηκε ο κ. Πασχόπουλος.

  Πρωτοβουλία για το Γιάννενα – Ηράκλειο

  Στη συνέχεια της συνεδρίασης, ο Νικ. Γκόντας έθεσε το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων – Ηρακλείου προτείνοντας στη δημοτική αρχή, την ανάληψη πρωτοβουλίας από κοινού με φορείς της αυτοδιοίκησης όχι μόνο από την Ήπειρο, αλλά και από την Κρήτη ώστε να ασκηθεί μεγαλύτερη πολιτική πίεση προς την Κυβέρνηση, την ΥΠΑ και τις αεροπορικές εταιρίες. Η πρόταση του κ. Γκόντα έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο κ. Μπέγκα, που συμπλήρωσε, ότι οι προσπάθειες του δήμου συνεχίζονται με κύριο γνώμονα να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό η απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Γερμανία.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ