Σάββατο 31.07.2021
More

  Ραντεβού για εμβολιασμό και στα φαρμακεία

  Στον «αέρα» είναι ήδη από την Τρίτη η πλατφόρμα εμβολιασμού των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών

  Πολλοί από τους ηλικιωμένους σπεύδουν στα φαρμακεία όλης της χώρας προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του COVID19. Μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά και ελάχιστα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Φαρμακοποιών Ιωαννίνων, Δημήτρη Μητρικά, όλα κυλούν ομαλά και χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα, ενώ οι ηλικιωμένοι δείχνουν να προτιμούν τους φαρμακοποιούς για να κλείσουν το ραντεβού του εμβολιασμού, αφού αφενός νιώθουν εμπιστοσύνη ρωτώντας ένα οικείο πρόσωπο και αφετέρου πολλοί από τους ηλικιωμένους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.

  Ο κ. Μητρικάς μίλησε για ένα μεγάλο εγχείρημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες δείχνοντας αισιόδοξος για το ξεκίνημα και την συνέχεια αυτής της διαδικασίας. «Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Πρωτόγνωρη διαδικασία γιατί αφορά σε εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο. Η αρχή είναι καλή και αναμένουμε και τη συνέχεια, καθώς στο επόμενο διάστημα θα μπει και ο γενικός πληθυσμός και θα χρειαστεί να δοθεί έμφαση και βαρύτητα στην οργάνωση της διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά. Οι ηλικιωμένοι ρωτούν πολλά για τα εμβόλια, την ασφάλεια των εμβολίων, αλλά και τα διαδικαστικά, καθώς είναι από τα ζητήματα που τους απασχολούν και τα θέτουν ως προτεραιότητά στα ερωτήματα που απευθύνουν και στους φαρμακοποιούς.

  Αναμένουν την σειρά τους και οι φαρμακοποιοί

  Αίτημα για εμβολιασμό των μελών του έχει καταθέσει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος σύμφωνα με τον κ. Μητρικά. Όπως ανέφερε, έχουν ήδη λάβει ενημέρωση ότι σύντομα στο πρόγραμμα το εμβολιαστικό θα μπουν και οι φαρμακοποιοί. «Μόλις χθες ενημερωθήκαμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των φαρμακοποιών», είπε.

  Τέλος, ομαλή και χωρίς σοβαρές ελλείψεις είναι και η ροή στην διάθεση φαρμακευτικών σκευασμάτων λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και σοβαρές ελλείψεις παρά την όλη κατάσταση.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ