Κυριακή 23.06.2024
More

  Ρεκόρ επισκεψιμότητας κατέγραψε το Σπήλαιο Περάματος

  Το 2023 επισκέφθηκαν στο σπήλαιο σχεδόν 96.000 άτομα, με την πλειοψηφία αυτών να είναι μαθητές και φοιτητές

  Ρεκόρ επισκεψιμότητας κατέγραψε το 2023 το Σπήλαιο Περάματος, που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και του δήμου Ιωαννιτών, ένα αξιοθέατο «μαγνήτης» για χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

  Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε την Παρασκευή το Ioannina TV, η χρονιά που πέρασε καταγράφεται πλέον ιστορικά, ως η καλύτερη χρονιά από άποψη επισκεψιμότητας στο Σπήλαιο Περάματος, με τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών να αγγίζει τις 96.000 και τα έσοδα από τη διάθεση των εισιτηρίων να φτάνουν τις 489.000 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα σημαντικό για έναν Οργανισμό που είναι αυτοχρηματοδοτούμενος.

  Η αύξηση είναι εντυπωσιακή από την περσινή χρονιά, όπου είχαν διατεθεί 81.340 εισιτήρια και ακόμη μεγαλύτερη από τη χρονιά – ορόσημο μέχρι πρότινος που ήταν το 2019 όπου είχαν διατεθεί 74.124 εισιτήρια.

  Η πλειονότητα των εισιτηρίων διατέθηκε και το 2023 όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια σε μαθητές και φοιτητές που πραγματοποιούν οργανωμένες εκδρομές στο Σπήλαιο. Ο αριθμός των επισκεπτών του Σπηλαίου που αφορά μαθητές και φοιτητές ήταν 44.985 ποσοστό δηλαδή κοντά στο 50% του συνολικού αριθμού των επισκεπτών.

  Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, διατέθηκαν 38.046 ατομικά εισιτήρια, 11.476 εισιτήρια σε τουριστικά γκρουπ και 1.322 εισιτήρια σε μαθητές από σχολεία της πόλης των Ιωαννίνων, για τους οποίους έχει οριστεί ένα μικρότερο αντίτιμο στα δύο ευρώ.

  Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν ίδιες εδώ και χρόνια και είναι 7,00 ευρώ για τα ατομικά – μεμονωμένα εισιτήρια, 5,50 ευρώ για τα μέλη των οργανωμένων γκρουπ, 3,50 ευρώ για τα μαθητικά και φοιτητικά εισιτήρια και 2,00 ευρώ για τους μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων.

  Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, η νέα διοίκηση του Σπηλαίου, το οποίο ως Νομικό Πρόσωπο ενσωματώθηκε και αυτό στον Οργανισμό του δήμου Ιωαννιτών θα κληθεί το νέο έτος να λάβει αποφάσεις για την συνέχιση της θετικής πορείας του Σπηλαίου, μέσω της ενδυνάμωσης της διαφημιστικής του προβολής εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και με ένα πλέγμα διαφορετικών δράσεων και εκδηλώσεων που μπορούν να λειτουργήσουν με χαρακτήρα εξωστρέφειας για το Σπήλαιο και τη μοναδικότητά του.

  Με βάση την απόφαση του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, υπεύθυνος αντιδήμαρχος για την εποπτεία και τον συντονισμό λειτουργίας του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Σπηλαίου, έχει οριστεί ο Μηνάς Πασχόπουλος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ