Παρασκευή 12.04.2024
More

  Σ. ΦΙΝΟΥ «Υπερβολική η απόφαση να κλείσει το σχολείο»

  Ο λόγος για το 5ο δημοτικό σχολείο που έκλεισε μετά από απόφαση του δημάρχου

  Αναστάτωση προκλήθηκε εξαιτίας της απόφασης να κλείσει ένα ολόκληρο σχολείο γιατί εμφανίστηκαν πέντε κρούσματα στρεπτοκκοκικής λοίμωξης. Ο λόγος για το 5ο δημοτικό σχολείο που έκλεισε μετά από απόφαση του δημάρχου η οποία πάρθηκε μετά από αίτημα γιατρού της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, έγγραφο της Διευθύντριας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

  Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Παιδιάτρων κα Σοφία Φίνου ρωτήθηκε για την απόφαση αυτή που προκάλεσε αίσθηση και συζητήσεις και ανάμεσα στην ιατρική κοινότητα καθώς όπως επισημαίνουν «δεν κλείνουμε τα σχολεία για στρεπτόκκοκο».

  Η κα Φίνου εξήγησε ότι «ήταν υπερβολική» η απόφαση να κλείσει το σχολείο και πιθανόν να πάρθηκε εξαιτίας και της πίεσης που πολλές φορές ασκείται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες εξαιτίας του άγχους.

  «Είναι μια απόφαση που θα μπορούσαμε να την πούμε υπερβολική. Στο σχολείο υπήρξαν πέντε κρούσματα και ένα που ήταν σε εκκρεμότητα η εξέταση. Όλα τα κρούσματα στην ίδια αίθουσα και κανένα από τα παιδιά αυτά δεν νόσησαν βαριά ή να χρειαστούν νοσηλεία», εξήγησε η κα Φίνου.

  Τεστ καλύτερα στον παιδίατρο

  Η κα Φίνου, αφορμής δοθείσης και εξαιτίας της ανησυχίας που υπάρχει καλεί τους γονείς να μην κάνουν μόνοι τους το τεστ του στρεπτόκκοκου καθώς μπορεί να μην γίνει σωστά και να δώσει λανθασμένα αποτελέσματα. «Καλό θα είναι να φέρνουν τα παιδιά στον παιδίατρο προκειμένου να τα εξετάσει και να κάνει και το τεστ και τη διάγνωση», καταλήγει.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ