Κυριακή 23.06.2024
More

  Σχέδια αισιοδοξίας για την επιστροφή του τουρισμού

  Ο προγραμματισμός της εταιρίας APOLLO για το 2021 περιλαμβάνει εκ νέου την Ήπειρο

  Υπό την αίρεση, ότι θα έχει βρεθεί μία αξιόπιστη λύση που θα αντιμετωπίζει με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο την πανδημία, η Ήπειρος ετοιμάζεται για την νέα τουριστική θερινή περίοδο, προσδοκώντας φυσικά την επιστροφή της στα ρεκόρ της επισκεψιμότητας.

  Οι προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό προς τα Ιωάννινα ήταν σχεδόν μηδενικές το καλοκαίρι, ενώ ήταν ελάχιστες και στο αεροδρόμιο του Ακτίου.

  Η επιστροφή σε πρώτη φάση στα νούμερα του 2019 είναι ένας στόχος που φαίνεται εφικτός, σύμφωνα με την εμπορική διευθύντρια της εταιρείας Apollo, που έχει έναν σημαντικό μερίδιο στην προσέλκυση επισκεπτών κυρίως από τις σκανδιναβικές χώρες για την Ήπειρο.

  Για την εταιρεία μάλιστα, η Ήπειρος κατάφερε μέσα σε πέντε περίπου χρόνια από την έναρξη της συνεργασίας να γίνει ο τρίτος προορισμός της χώρας, μετά την Κρήτη και τη Ρόδο με τεράστιες προοπτικές για να κερδίσει ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα του τουριστικού προϊόντος.

  Είναι ενδεικτικό, όπως ανέφερε η κα Χόρνγουολ, εμπορική διευθύντρια της Apollo, ότι το 2019 η εταιρεία μετέφερε στην Ήπειρο 50.000 επισκέπτες, με 20 περίπου πτήσεις εβδομαδιαίως στα Ιωάννινα και το Άκτιο.

  Για τη νέα τουριστική περίοδο είπε ότι προγραμματίζονται οι ίδιες περίπου πτήσεις με αυτές του 2019 για Ιωάννινα και Άκτιο εφόσον βρεθεί λύση για τον κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι εκτός από επισκέπτες από Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, θα έρθουν επισκέπτες από τη Γερμανία και τη Μεγ. Βρετανία.

  «Νοιώθω μεγάλη χαρά και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν μια απασχόληση στον τουρισμό και ιδιαίτερα τον κ. Καχριμάνη που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, την περιφέρεια, τους δήμους και τον κ. Ζυγούρη που μας αντιπροσωπεύει στην περιοχή. Συνεχίζουμε να χτίζουμε στον τουρισμό και θα συνδυάσουμε παραλίες με τα ορεινά μέρη. Το επόμενο βήμα μας είναι να χτίσουμε ένα καινούργιο πελατολόγιο με αθλητές οι οποίοι μπορούν να έρθουν στις άκρες της σεζόν».

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ