Τρίτη 16.04.2024
More

  Σχολικά γεύματα και σε σχολεία της Πρέβεζας

  Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους προχωρά το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

  Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι μισοί είναι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας – προχωρά το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον αριθμό των γευμάτων που διατίθενται σε δήμους με αποδεδειγμένα αυξημένες ανάγκες.

  Το υπουργείο, μέσω του ΟΠΕΚΑ, θα διαθέσει ποσό 344.998.674,00€ για να εξασφαλιστεί καθημερινά η παροχή των σχολικών γευμάτων σε 231.062 μαθητές, από 217.267 που στηρίζει σήμερα το πρόγραμμα.

  Οι δήμοι της χώρας στους οποίους υλοποιείται το πρόγραμμα αυξάνονται από 133 σε 153.

  Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε σχετικά: «Διευρύνουμε το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Γνωρίζουμε ότι εκεί ειδικά οι ανάγκες των οικογενειών παραμένουν πολύ μεγάλες. Κάθε μέρα περισσότερα από 231.000 παιδιά δημοτικού σε συνολικά 153 δήμους της χώρας βρίσκουν στο σχολείο τους ζεστό, ποιοτικό και θρεπτικό φαγητό. Πιστεύουμε πολύ στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, καθώς εκτός των άλλων, βοηθάει τα παιδιά να αποκτούν από μικρή ηλικία, υγιεινές συνήθειες στο φαγητό».

  Στο πρόγραμμα, μεταξύ των δήμων που προστέθηκαν, βρίσκεται και ο Δήμος Πρέβεζας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ