Πέμπτη 03.12.2020
More

  Σε αναμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

  O κόσμος των επιχειρήσεων της εστίασης περιμένει την εξειδίκευση των μέτρων και ανάλογα θα κρίνει τη στάση του

  Το Σωματείο καφέ μπαρ, εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων «Παμβώτις» που εκπροσωπεί το σύνολο του κόσμου της εστίασης στην περιοχή, δεν θα συμμετάσχει στο εβδομαδιαίο κλείσιμο των καταστημάτων.

  «Το κλείσιμο ανακοινώθηκε από τον ΠΑΣΚΕΔΙ και όχι από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του χώρου, την ΠΟΕΣΕ», σημειώνει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας, ότι οι αποφάσεις για τη στάση του κλάδου θα ληφθούν αφού πρώτα αξιολογηθούν τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό στην Θεσσαλονίκη.

  Ο πρόεδρος του Σωματείου «Παμβώτις» Χρ. Τάτσης σε χθεσινές του δηλώσεις αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και κυρίως στην προσμονή για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις του κλάδου για την ανάσχεση της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει ενόψει ενός ακόμη δυσκολότερου χειμώνα.

  «Θα περιμένουμε να ακούσουμε τι θα πει ο Πρωθυπουργός και πώς αυτά τα μέτρα θα εξειδικευτούν. Εμείς αυτά που ζητάμε είναι γνωστά και συμπυκνώνονται κυρίως στην συνέχιση μέχρι το τέλος του έτους της μείωσης του ενοικίου, στη μείωση του ΦΠΑ σε μονοψήφιο αριθμό, στην εφάπαξ επιδότηση των επιχειρήσεων με βάση τον τζίρο του 2019 και σε επιμέρους ζητήματα», ανέφερε ο κ. Τάτσης.

  Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο λουκέτου, όπως προτείνει η ΠΑΣΚΕΔΙ, ο κ. Τάτσης τόνισε, ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να εξεταστεί με το σκεπτικό, ότι μία ενδεχόμενη ημέρα αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων στη χώρα, θα προκαλέσει τεράστια απώλεια εσόδων στο κράτος, επομένως, θα πάρει το μήνυμα που πρέπει.

  Η τήρηση των μέτρων

  Καταλήγοντας, ο κ. Τάτσης ρωτήθηκε και για το εάν και οι επιχειρήσεις στην πόλη αλλά και οι πελάτες έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες με την τήρηση των μέτρων πρόληψης και τα υγειονομικά πρωτόκολλα λέγοντας πως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν στην αρχή, έστω κι αν πολλές φορές χρειάζεται οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι να παίζουν τον ρόλο του αστυνόμου.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  Ζητούμενο πλέον η βιώσιμη επανεκκίνηση

  Το επόμενο βήμα αναζητεί ή αγορά της εστίασης

  Η πίεση στα νοσοκομεία είναι μικρότερη

  Την εικόνα της πανδημίας στα Ιωάννινα παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.