Πέμπτη 25.07.2024
More

  Σε εγρήγορση η Τροχαία και… λόγω ομίχλης

  Το πέπλο της πυκνής ομίχλης που έχει σχεδόν… καταλάβει το λεκανοπέδιο την τελευταία εβδομάδα μπορεί να δημιουργεί κάποιες όμορφες εικόνες για τους επισκέπτες ειδικά στην παραλίμνια περιοχή, ταυτόχρονα όμως δημιουργεί και επικίνδυνες καταστάσεις κατά την οδήγηση.

  Το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, ενισχυμένο με προσωπικό και από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση  με πεζές και εποχούμενες περιπολίες στον αστικό ιστό αλλά και στο εθνικό δίκτυο και στον άξονα της Εγνατίας για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και γενικότερα καταστάσεων που μπορεί να οδηγήσουν στην πρόκληση ενός δυστυχήματος.

  Οι συνθήκες που δημιουργεί η ομίχλη είναι επικίνδυνες όπως ανέφερε ο Αστυνόμος Α’, υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Δημήτρης Μάντζιος, όχι μόνο εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας αλλά και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος με τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας.

  Ο κ. Μάντζιος που βρέθηκε το πρωί σε ένα από τα σημεία ελέγχου του Τμήματος Τροχαίας απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να αποφεύγουν παραβάσεις που οδηγούν κατά κύριο λόγο σε σοβαρά ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα.

  Υπενθύμισε τέλος την υποχρέωση όλων των οδηγών να έχουν στα αυτοκίνητά τους, ανεξάρτητα των καιρικών συνθηκών τις αντιολισθητικές αλυσίδες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ