Δευτέρα 28.09.2020
More

  Σε ετοιμότητα για το άνοιγμα των δημοτικών

  Για το επικείμενο άνοιγμα άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών την 1η Ιουνίου, μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Κ. Καμπουράκης.

  «Ολοκληρώνουμε την επιστροφή για τους μικρούς μαθητές μας. Το μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το μοντέλο που γνωρίζουμε ήδη από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια. Θα πηγαίνουν μέρα παρά μέρα. Το διδακτικό έτος θα λήξει 30 Ιουνίου. Σήμερα θα ακολουθήσει ενημέρωση για τους κανόνες και τις οδηγίες, καθώς και εξηγήσεις και λεπτομέρειες. Περιμένουμε αναλυτικές οδηγίες, ώστε την 1 Ιουνίου να είναι όλα έτοιμα. Η φυσική θέση των παιδιών δεν είναι στο σπίτι. Τα κρατήσαμε τα παιδιά στο σπίτι για όσο χρειάστηκε, αλλά πρέπει να επανέλθουν στο φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο. Έχει διακοπεί η κοινωνικοποίηση των παιδιών. Πρέπει να μάθουμε να βιώνουμε με έκτακτες συνθήκες. Οι εκπαιδευτικοί έχουν διαφορές εκτιμήσεις κι απόψεις, συνεπώς είναι λογικό να υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις, αλλά θα πρέπει να στηρίξουν την επαναλειτουργία των σχολικών δομών και να δεχτούν τους μαθητές τους. Τα παιδιά έμειναν αρκετό χρόνο απομακρυσμένα και χρειάζονται στήριξη».

  Στη συνέχεια, ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε στις Πανελλαδικές εξετάσεις και τον τρόπο διεξαγωγής τους.

  «Έχουμε μπει στην τελική ευθεία, ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα και ακολουθεί η κατανομή των μαθητών. Κάναμε διάσκεψη και νομίζω ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα είναι επιτηρητές, όπως κάθε χρόνο, επαρκούν. Φέτος, ένας αριθμός επιτηρητών θα μείνει εκτός. Κάποιοι, λοιπόν, θα πρέπει να κάνουν μεγαλύτερο αριθμό επιτήρησης. Ίσως ζητήσουμε και από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων να καλύψουν τις ανάγκες».

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  218 νέα κρούσματα- 4 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

  Επιστροφή στην Super League με το δεξί για τον ΠΑΣ- 2-2 με τον Άρη

  Με το δεξί επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άρη εκτός έδρας

  Πιέσεις για παράταση στη δήλωση αυθαιρέτων

  Την παράταση των προθεσμιών ένταξης και υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στον ν. 4495/2017 ζητά το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.

  Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

  Πολύ διαφορετική η οδήγηση μηχανής από αυτοκίνητο επισημαίνουν οι εκπαιδευτές

  Το κέντρο βάρους στην κοινωνική πολιτική

  Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.