Δευτέρα 24.06.2024
More

  Επιχείρηση διάσωσης Αμερικανίδας τουρίστριας

  Επιχείρηση για τη διάσωση μιας 77χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας σε μονοπάτι πεζοπορίας από τη γέφυρα Πάπιγκου προς τη γέφυρα Κλειδωνιάς Κόνιτσας, στήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, από την Πυροσβεστική και την 5η ΕΜΑΚ.

  Στο σημείο μετέβησαν τέσσερα άτομα από την Π.Υ. Κόνιτσας, ο Υποδιοικητής Κόνιτσας και τρία άτομα από την 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, όπως και ασθενοφόρο (με γιατρό) από το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας.

  Η Αμερικανίδα πεζοπόρος, ύστερα από πτώση σε απόκρημνο, κατηφορικό μέρος, έφερε τραύματα στο κεφάλι και στο μηρό, ωστόσο, σύμφωνα με τον οδηγό βουνού που συνόδευε εκείνη κι έναν ακόμη ομοεθνή της, ήταν σε θέση να περπατήσει.

  Μερικές ώρες αργότερα, η Αμερικανίδα εντοπίστηκε από τους Πυροσβέστες και μεταφέρθηκε στη γέφυρα Κλειδωνιάς, από όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο για τη διακομιδή της στο νοσοκομείο, προκειμένου να της προσφερθεί ιατρική φροντίδα.

  Η επιχείρηση διάσωσης είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας καθότι το μονοπάτι ήταν εξαιρετικά δύσβατο, στενό και δασώδες. Ωστόσο, μετά από τρεις ώρες περίπου, οι πυροσβέστες κατόρθωσαν με χρήση ειδικού φορείου από την 5η ΕΜΑΚ να φέρουν εις πέρας αυτήν την αποστολή.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ