Τρίτη 17.05.2022
More

  Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης του πυροσβέστη στο Αθαμάνιο

  Οι διασώστες έχουν οπτική επαφή μαζί του και δείχνει να είναι καλά στην υγεία του

  Ενθαρρυντικά φαίνεται πως είναι τα νέα από την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του 48χρονου πυροσβέστη από την Άρτα, που εγκλωβίστηκε, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, σε δύσβατο σημείο σε απόκρημνη περιοχή πάνω από το Αθαμάνιο της Άρτας, όπου έκανε ορειβασία και ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να γίνει η διάσωσή του.

  Ο πυροσβέστης έχει εντοπιστεί από τους συναδέλφους του της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και από τα κλιμάκια της 5ης ΕΜΑΚ που επιχειρούν από χθες στην περιοχή, με βάση το στίγμα που έδωσε αρχικά, ενώ το πρωί έφτασε και μία ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα. Το παρήγορο είναι πως έχει εντοπιστεί το ακριβές σημείο που βρίσκεται ο 48χρονος, υπάρχει οπτική επαφή με τους διασώστες και πως ο ίδιος δείχνει να είναι καλά στην υγεία του.

  Το σημείο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί είναι εξαιρετικά δύσβατο και επικίνδυνο και αυτή την ώρα εξελίσσεται η επιχείρηση, ώστε να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, όπου θα γίνει προσπάθεια να τον απομακρύνουν και να τον μεταφέρουν με ελικόπτερο διάσωσης, το οποίο έκανε πτήσεις από χθες και επιχείρησε και σήμερα νωρίς το πρωί.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ