Κυριακή 25.09.2022
More

  Σε ισχύ η λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας Κρέατος

  Δέσμευση Καχριμάνη για τη λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας Κρέατος σε περιοχή από τη Φιλιππιάδα και προς την Άρτα

  Η δέσμευση του για τη λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας Κρέατος σε περιοχή από τη Φιλιππιάδα και προς την Άρτα, ισχύει σε απόλυτο βαθμό, επανέλαβε με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης, ξεκαθαρίζοντας ότι η μελέτη που πρόκειται να εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το Κέντρο Αγροτικής Καινοτομίας στον Κατσικά δεν πρόκειται να το περιλάβει στις δράσεις που θα αναπτυχθούν σε αυτό.

  Ο Περιφερειάρχης, με αφορμή αναφορές περί υποβάθμισης της Σχολής Γεωπονίας Άρτας με τη σχεδιαζόμενη λειτουργία του Πάρκου Αγροτικής Καινοτομίας στο Αγρόκτημα Κατσικά, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι δεν αρκεί η εύκολη κριτική, αλλά θα πρέπει να υπάρχει «χειροπιαστή δουλειά» και να υποβάλλονται συγκεκριμένες προτάσεις, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια, ούτε και για το Κέντρο Κρέατος. «Το πρότυπο Αγροδιατροφικό Κέντρο στην Άρτα θέλει στήριξη, δεν θέλει να κάνουμε προγράμματα για τα προγράμματα. Έχω μάθει να στηρίζω πρωτοβουλίες, οι οποίες θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

  Επίσης, τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή «αντιμετωπίζει την Ήπειρο ως ενιαία και πρόσθεσε ότι «στεναχωριόμαστε όταν κάποιοι με εύκολο τρόπο υποστηρίζουν ότι χωρίζουμε την Ήπειρο σε Γιάννενα, σε Θεσπρωτία, σε Πρέβεζα και σε Άρτα».

  Ειδικά για τις κτιριακές υποδομές των πανεπιστημιακών σχολών Άρτας, υπενθύμισε την από καιρό πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, καλώντας τους υπεύθυνους να αναθέσουν την εκτέλεση πραγματογνωμοσύνης στο ΤΕΕ, ώστε να κλείσουν οι εργολαβίες, ώστε «από εκεί και πέρα να βρούμε όλοι μαζί πιστώσεις και να τελειώσουμε αυτά τα κτίρια».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ