Σάββατο 13.07.2024
More

  Σε ισχύ ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

  Σε ισχύ τίθεται ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων μετά την ομόφωνη ψήφισή του από το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 22ας Απριλίου και την έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.

  Ο Κανονισμός  περιλαμβάνει 40 άρθρα, στα οποία περιγράφονται τόσο οι υποχρεώσεις του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ως μηχανισμού αποκομιδής και διαχείρισης του συνόλου των αποβλήτων που παράγονται στον Δήμο και που καταλήγουν στους κάδους, αλλά και ως διαχειριστή της καθαριότητας στον δημόσιο χώρο.

  Αντίστοιχα περιγράφονται και οι υποχρεώσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών στο σύνολο των δραστηριοτήτων που αφορούν την καθαριότητα της σε καθημερινή βάση: πεζοδρόμια, κλαδέματα, ογκώδη αντικείμενα, αδόμητα οικόπεδα, ζώα συντροφιάς, οικοδομικά υλικά, υλικά ανακύκλωσης. Επίσης περιγράφονται και τα πρόστιμα που θα συνοδεύουν την παραβίαση των άρθρων του, τα οποία, όπως σημειώνεται, έχουν χαρακτήρα αποτρεπτικό και όχι εισπρακτικό.

  Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, πρόστιμα για περιπτώσεις μετακίνησης των κάδων απορριμμάτων, κατάληψης χώρων πεζοδρομίων από απορρίμματα και οικοδομικά υλικά, απόρριψης απορριμμάτων και διάφορων αντικειμένων σε κοινόχρηστους και ελεύθερους χώρους. Τα έσοδα που θα εισπράττονται από όλες τις περιπτώσεις, θα προορίζονται αποκλειστικά για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ