Κυριακή 26.05.2024
More

  Σε λειτουργία η πλατφόρμα δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων παρεπιδημούντων

  Την παραγωγική λειτουργία της «πλατφόρμας δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων παρεπιδημούντων» ενεργοποίησε ο Δήμος Ιωαννιτών και η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών δίνοντας έτσι την δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης, αυτοματοποιημένου υπολογισμού και είσπραξης επί των ακαθαρίστων εσόδων.

  Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΑΑΔΕ.

  Η «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων» απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που υπόκεινται στο τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων ή το τέλος παρεπιδημούντων, το οποίο είναι υπόχρεες να καταβάλουν σύμφωνα με την υποβληθείσα περιοδική τους δήλωση στην ΑΑΔΕ.

  Η παραγωγική λειτουργία για τον Δήμο Ιωαννιτών βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή. Οι δηλώσεις εσόδων που αφορούν περιόδους από τον Νοέμβριο 2023 και μετά, θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://dae.govapp.gr/ στην οποία υπολογίζονται τα σχετικά τέλη καθώς και το τυχόν πρόστιμο σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής.

  Αναλυτικές οδηγίες χρήσης διατίθενται στους παρακάτω συνδέσμους:

  https://dae.govapp.gr/XrisimesPlirofories

  ή

  https://wiki.govhub.gr/doku.php?id=manualgovappdaepolitis

  Οι δηλώσεις εσόδων που αφορούν περιόδους πριν τον Νοέμβριο 2023, θα υποβάλλονται αποκλειστικά στο Δήμο με την ισχύουσα διαδικασία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ