Παρασκευή 31.03.2023
More

  Σε πλήρη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

  Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους διευθυντές της Παθολογικής, της Παιδιατρικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νοσοκομείου, το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπου διαπιστώθηκε πως το έμπειρο προσωπικό έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει εκδώσει η Πολιτεία. Παράλληλα, το ΠΓΝΙ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, καθώς και για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους ασθενείς.

  Η διοίκηση του νοσοκομείου επεσήμανε -μεταξύ άλλων- την ανάγκη άμεσης στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και την αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού ώστε να καλυφθούν οι εκτεταμένες ανάγκες.

  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπλ. καθηγήτρια ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπογράμμισε πως «οι προκλήσεις της επιδημίας αναδεικνύουν με έντονο τρόπο την υψηλή αξία της παροχής ιατρικών υπηρεσιών από το δημόσιο σύστημα υγείας. Για το λόγο αυτό, απαιτείται η άμεση και έγκαιρη στελέχωσή του και η διασφάλιση της επάρκειας υγειονομικών υλικών».

  Παράλληλα, υπογράμμισε πως η επιδημία δοκιμάζει τις αντοχές των εθνικών συστημάτων υγείας και την κοινωνική συνοχή, ενώ τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την κατάσταση με ευθύνη και σοβαρότητα δίχως να ασκεί ανεύθυνη δημαγωγία όπως έκανε συστηματικά η ΝΔ από τη θέση της αντιπολίτευσης. Ζητούμε διαρκώς ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με την επιστημονική κοινότητα και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ