Δευτέρα 20.09.2021
More

  Σε πλήρη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

  Ετοιμότητα που αγγίζει το 100% υπάρχει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπως διαπιστώθηκε κατά την χθεσινή επίσκεψη του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ και μέλους του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Γ. Νικόπουλου, για τυχόν υποδοχή περιστατικού κορωνοϊού στην περιοχή.

  Μπορεί το ΠΓΝΙ να έχει οριστεί ως αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, ωστόσο είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που διαθέτουν την απαιτούμενη υποδομή με τη Μονάδα Λοιμωδών και τη διάθεση δωματίων με αρνητική πίεση, για τη φιλοξενία περιστατικών που χρήζουν αντίστοιχης αντιμετώπισης.

  Το ΠΓΝΙ διαθέτει οκτώ δωμάτια με αρνητική πίεση στη Μονάδα Λοιμωδών και συνολικά 15 κλίνες, εξετάστηκε όμως το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού αυτού σε περίπτωση που απαιτηθεί.

  Σήμερα, αναμένεται να φτάσει στα Γιάννενα ένα φορτηγό με επιπλέον ιατροφαρμακευτικό συνοδευτικό υλικό, προς ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος στο νοσοκομείο, ενώ αύριο Τετάρτη στις 10.30 το πρωί ο κ. Νικόπουλος ως μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, μαζί με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων και επιστημονικού προσωπικού από την Αθήνα, θα βρεθεί στην Ηγουμενίτσα όπου θα πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προς τους λιμενικούς, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στην δυτική πύλη εισόδου της χώρας.

  Αναστολή στις εκδρομές

  Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι Περιφερειακές διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως και της Ηπείρου αντιμετωπίζοντας σε αυτή τη φάση το θέμα με τις εκδρομές στην Ιταλία που ανεστάλησαν μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας και τα πρώτα κρούσματα στην ιταλική επικράτεια.

  Το πρωί της Κυριακής επέστρεψαν από την Ιταλία μαθητές Λυκείου της Θεσπρωτίας που ήταν σε εκδρομή ενώ ακυρώθηκε το ταξίδι δύο σχολείων από την Ήπειρο.

  Σε δηλώσεις του στο ITV, ο Περιφερειακός Διευθυντής Κώστας Καμπουράκης, σημείωσε: «Χρειάζεται ψυχραιμία. Από την Ήπειρο ήταν ένα σχολείο από τη Θεσπρωτία που γύρισε χθες το πρωί από την Ιταλία. Στην εκδρομή συμμετείχαν 41 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές. Επίσης, ακυρώθηκαν οι εκδρομές άλλων δύο σχολείων. Όλο το σαββατοκύριακο, οι περιφερειακές διευθύνσεις ήταν σε επαφή και με απόφαση του Υπουργείου, οι εκδρομές αναστέλλονται. Είμαστε σε διαρκή επαφή και βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν εμφανιστεί κάποιο σύμπτωμα, να το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουράκης.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ