Κυριακή 23.06.2024
More

  Σε πλήρη εξέλιξη η ανάπλαση του Πάρκου Λακκωμάτων

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης στο Πάρκο Λακκωμάτων

  Το Πάρκο, που βρίσκεται στον αστικό ιστό αλλάζει όψη με σειρά παρεμβάσεων και με σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

  Τον χώρο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

  Επί τόπου ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

  Η σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο είχε υπογραφεί τον περασμένο Ιανουάριο. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 900 χιλιάδες ευρώ και οι πιστώσεις προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου.

  «Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό χώρο στο κέντρο της πόλης, που είχε πάρα πολλά προβλήματα. Θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής» τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

  Ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στην κοπή και την απομάκρυνση δέντρων από το Πάρκο, διευκρινίζοντας ότι έγινε με την άδεια του δασαρχείου καθώς ήταν γερασμένα και πολλά επικίνδυνα.

  «Στη θέση τους θα φυτευθούν νέα  δέντρα, υγιή και με γρήγορη ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Ελισάφ και υπογράμμισε ότι μέσα από την συγκεκριμένη παρέμβαση θα υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του χώρου ώστε να γίνει τόπος συνάντησης και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής.

  Σκοπός άλλωστε της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση όλων των πάρκων και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και η ανάδειξή τους μέσα από σειρά παρεμβάσεων.

  Ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ορέστης Μπρίκος ανέφερε ότι οι εργασίες εξελίσσονται μέσα στο χρονοδιάγραμμα ενώ διευκρίνισε ότι η μελέτη του έργου περιλαμβάνει αντικατάσταση των δέντρων και νέες φυτεύσεις.

  Οι παρεμβάσεις στο Πάρκο Λακκωμάτων

  Με τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη έχουν αναδειχθεί ιστορικά κτίρια της πόλης. Το έργο της ανάπλασης αναλυτικά περιλαμβάνει:

  • Οριοθετημένο πάρκο σκύλων: Θα αποτελέσει τον πρώτο οριοθετημένο χώρο για σκύλους στην πόλη, μια χρήση η οποία κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη και αναμένεται να προσελκύει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων στο χώρο. Με αυτό το πάρκο, ο Δήμος Ιωαννιτών θα είναι πρωτοπόρος προσφέροντας έναν χώρο πρασίνου για τη φροντίδα των ζώων.
  • Υπαίθριο καθιστικό́: Η οργάνωση ενός υπαίθριου καθιστικού́ με φυσικό́ υλικό́ (ξύλο) το οποίο θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης από́ τις νεαρότερες ηλικίες θα αναβαθμίσει ποιοτικά́ την περιοχή́ του πάρκου και θα αυξήσει τον αριθμό́ των χρηστών του χώρου.
  • Μικρό́ αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο: Ένας μικρός χώρος αναψυκτήριου μέσα σε πράσινο θεωρείται απαραίτητος για την περαιτέρω αναβάθμισή του.
  • Υπαίθριο αμφιθέατρο: Η χωροθέτηση της χρήσης αυτής κρίνεται ενισχυτική́ για τον πολιτιστικό́ χαρακτήρα της περιοχής.

  Συνδέσεις

  • Επί της οδού́ Μολοσσών: κατεδάφιση του υφιστάμενου πέτρινου τοίχου και κατασκευή περίφραξης στη θέση του με διαπλάτυνση της εισόδου, καθώς αυτή είναι περιορισμένη και μοναδική και αποκόπτει λειτουργικά το πάρκο από τη γειτονική περιοχή των Λακκωμάτων.

  • Αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με την περιοχή, μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και του χορευτικού με σκάλα η οποία θα συνδέει αποτελεσματικά τα δύο τμήματα.

  Πάρκο Κουραμπά

  • Διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς

  • Συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων

  • Δημιουργία χώρου καθιστικού στο δυτικό κομμάτι που γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Δωδώνης.

  Πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α.: Κατασκευή διαμορφώσεων για κίνηση Α.Μ.Ε.Α. σε όλο το χώρο.

  Στο Πάρκο και σύμφωνα με όσα προβλέπει η μελέτη θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις νέων υγιών δέντρων και ενός μεγάλου αριθμού φυτών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ