Δευτέρα 02.08.2021
More

  Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο εμβολιαστικό κέντρο

  Καχριμάνης-Μαυρογιώργος παρακολουθούν τις εργασίες

  Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες που εκτελούνται στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, στους Αμπελόκηπους που πρόκειται να λειτουργήσει σαν Εμβολιαστικό Κέντρο.

  Την Τρίτη το πρωί, ο περιφερειάρχης, Αλ. Καχριμάνης, μαζί με τον διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, Δημ. Μαυρογιώργο, βρέθηκαν στο κτήριο για να επιθεωρήσουν και να συντονίσουν την πορεία των εργασιών. Παρόντες ήταν και οι υπεύθυνοι υπηρεσιών της Περιφέρειας που παρακολουθούν την πορεία των εργασιών.

  Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει την ευθύνη και τον γενικό συντονισμό των εργασιών που εκτελούνται μέσα και έξω από το κτήριο.

  Τι γίνεται στο κτήριο

  Στο εξωτερικό μέρος συνεργεία βάφουν το κτήριο, ενώ στην πλαϊνή μεριά τοποθετήθηκαν μονώσεις, καθώς υπήρχε πρόβλημα υγρασίας και κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί μια λύση για να μην δημιουργηθούν εκ νέου προβλήματα. Ταυτόχρονα, γίνονται συντηρήσεις, βαψίματα και διαμορφώνεται ο εξωτερικός χώρος ενώ θα αντικατασταθούν και τα φωτιστικά. Επίσης, γίνεται προεργασία για να διαμορφωθεί το πράσινο περιμετρικά του κτηρίου. Επίσης θα ακολουθήσει καθαρισμός και κοπή χορταριών και σε άλλα σημεία γύρω από το κτήριο.

  Την ίδια ώρα, μέσα στο κτήριο που έχει πολλές αίθουσες, ηλεκτρολογικά συνεργεία κάνουν εργασίες, ενώ συνεργεία καθαρισμού κάνουν τα απαιτούμενα, ώστε να ακολουθήσει η τοποθέτηση του εξοπλισμού και όλων των απαραίτητων για την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου και αναμένονται και οι πινακίδες της Πολιτικής Προστασίας.

  Ο περιφερειάρχης συνομίλησε τόσο με τους υπεύθυνους των συνεργείων όσο και με πολίτες που μίλησαν με ικανοποίηση για τις εργασίες που γίνονται σε ένα κτήριο «φάντασμα» που επιτέλους θα δουλέψει!

  Το κτήριο θα αξιοποιηθεί ως εμβολιαστικό κέντρο με χρονικό ορίζοντα ενός έτους. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο πόσες γραμμές εμβολιασμού (ο αριθμός δεν έχει οριστικοποιηθεί) θα λειτουργήσουν ενώ πριν από λίγες ημέρες όταν και έγινε η παραλαβή από τον διοικητή του ΠΓΝΙ, είχε ειπωθεί ότι στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό θα γίνονται εμβολιασμοί μόνο της εταιρείας Pfizer.

  Τέλος, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έλευσή του στα Γιάννενα κάνει στάση στο εμβολιαστικό κέντρο των Αμπελοκήπων, ενώ ανοιχτό είναι το σενάριο έλευσης, την Πέμπτη το απόγευμα στα Γιάννενα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

  Μαργαρίτα Κιτσανού πρόεδρος ΕΙΝΗ: «Να μας εξηγήσουν πώς θα δουλέψει και με ποιους;»

  Στο μεταξύ, για την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου ρωτήθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαργαρίτα Κιτσανού που ξεκαθάρισε ότι τάσσονται υπέρ της λειτουργίας του κέντρου αρκεί να φύγουν τα εμβολιαστικά κέντρα και όλες οι γραμμές εμβολιασμού από τα νοσοκομεία της πόλης ενώ κάλεσε τους αρμόδιους- υπουργείο, ΥΠΕ και ΕΟΔΥ, να απαντήσουν με ποιους εργαζόμενους θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει.

  «Για εμάς τους υγειονομικούς έχει σημασία να γίνει το εμβολιαστικο κέντρο στο κέντρο της πόλης. Το να λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Έχουμε επιφορτιστεί με πολλές αρμοδιότητες χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και έχουν αποδυναμωθεί κλινικές» είπε, μεταξύ άλλων  η πρόεδρος της ΕΊΝΗ ξεκαθαρίζοντας ότι «εάν μείνουν γραμμές εμβολιασμού στα νοσοκομεία, τότε δεν θα γίνει αλλάξει τίποτα»

  Παράλληλα ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις για την λειτουργία του κέντρου: «Πως θα λειτουργήσει και με ποιους θα λειτουργήσει δεν το ξέρω …Έχω προσωπικό λέει ο περιφερειάρχης… Ποιους έχει; Ας μας πει και εμάς …» ρώτησε δημόσια καλώντας το υπουργείο Υγείας και την ΥΠΕ να απαντήσει και να καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Εμείς, δεν θα επιτρέψουμε να είναι εργαζόμενοι με το ένα πόδι στο νοσοκομείο και με το άλλο στο εμβολιαστικό…» κατέληξε η κα. Κιτσανού.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ