Πέμπτη 25.07.2024
More

  Σε πλήρη λειτουργία το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας

  Το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που ξεκίνησε τη λειτουργία του τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων επισκέφθηκε η Βουλευτής Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Μ. Κεφάλα.

  Είναι ένα από τα 12 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας που ιδρύθηκαν πρόσφατα μετά από σύσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.

  Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το φαινόμενο, που δυστυχώς αυξάνεται συνεχώς, με την προϊσταμένη του Γραφείου Υπαστυνόμο Β’ Γ. Τζαμάκου, τον Διοικητή του ΑΤ Ιωαννίνων, Ι. Κοκκίνη και τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, Β. Μουσελίμη.

  Το Γραφείο που αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στη συνολική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής  και έμφυλης βίας, λειτουργεί σε 24ωρη βάση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων (τηλ. επικοινωνίας 2651440577) και στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό με δυνατότητα άμεσης επέμβασης και διαχείρισης των περιστατικών που καταγγέλλονται.

  Καθένα από τα γραφεία αυτά έχει στελεχωθεί με 15 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αλλά και με την απαιτούμενη ευαισθησία, πολίτες  που προβαίνουν σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Επιπλέον, το κάθε Γραφείο διαθέτει περιπολικό για προσαγωγές και συλλήψεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

  Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η Γραμμή  SOS 15900, µια υπηρεσία εθνικής εμβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άμεσα µε ένα φορέα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail:  sos15900@isotita.gr.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ