Σάββατο 20.04.2024
More

  Σε τρία Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Ιωαννίνων εμβολιασμοί κατά του Covid -19

  Με ανακοίνωσή της σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε Κέντρα Υγείας του Νομού Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου ξεκαθαρίζει ότι:

  «Με αφορμή δημοσιεύματα, ως προς την εμπλοκή της Περιφέρειας Ηπείρου στη πραγματοποίηση εμβολιασμών κατά του Covid -19 σε Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Ιωαννίνων, γίνονται γνωστά τα εξής:

  Στις αρχές του φθινοπώρου, η τότε Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αγνή Νάκου- Δασούλα, είχε γίνει αποδέκτης αιτημάτων από κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Π.Ε. Ιωαννίνων, ώστε να επαναληφθεί ο εμβολιασμός τους στα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας και να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στα Ιωάννινα. Ακολούθησε διερεύνηση των αιτημάτων που υπάρχουν και τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. η οποία στη συνέχεια με έγγραφό της ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από όλα τα Κέντρα Υγείας.

  Με βάση τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ως προς τον αριθμό των πολιτών που ήθελαν να εμβολιαστούν, από την 6η Υ.Π.Ε. ορίστηκαν ως Εμβολιαστικά Κέντρα τα Κ.Υ. Κόνιτσας, Μετσόβου και Πραμάντων, στα οποία έγινε η ανάλογη διάθεση εμβολίων.

  Κατά συνέπεια υπαινιγμοί για μεροληπτική αντιμετώπιση περιοχών, με τη λειτουργία ενός μόνου Κέντρου Υγείας ως Εμβολιαστικού Κέντρου, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ