Σάββατο 31.07.2021
More

  Σημαντική διάκριση για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  Για την πολύ σημαντική διάκριση που απέσπασε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μίλησε στο itv ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μηνάς Πασχόπουλος.

  Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έλαβε το αργυρό βραβείο στα Education Leader Awards 2020 στην κατηγορία «Εκπαίδευση – Ξένες Γλώσσες» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε αναγνώριση της πολύτιμης αξίας των δράσεων γλωσσομάθειας και πολυγλωσσίας που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια.

  Μάλιστα, στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν το μοναδικό βραβείο που απονεμήθηκε (https://www.educationleadersawards.gr/).

  Ειδικότερα, η κα Τσελίγκα, μέλος Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας του Τμήματος Ιατρικής και υπεύθυνη πολλών δράσεων ξένων γλωσσών του Πανεπιστημίου, υπέβαλε αίτηση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό με τίτλο υποψηφιότητας «Ένα μικρό Πανεπιστημιακό Κέντρο Ξένων Γλωσσών, μία μεγάλη ευκαιρία πολυγλωσσίας».

  Αρχικά, τα μέλη της κριτικής επιτροπής αξιολόγησαν online τις υποψηφιότητες και έδωσαν τη βαθμολογία τους σε κάθε μία από αυτές, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης. Ο τελικός βαθμός της κάθε υποψηφιότητας προέκυψε από το μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε. Στη συνέχεια, η πρόεδρος, Άννα Διαμαντοπούλου και τα μέλη της κριτικής επιτροπής επικύρωσαν τα βραβεία.

  Παρά το γεγονός ότι το Κέντρο αποτελεί ένα από τα πιο ολιγομελή Πανεπιστημιακά Κέντρα Ξένων Γλωσσών της Ελλάδος, έχει κατορθώσει να διδάσκει δωρεάν σε ετήσια βάση 6 με 7 διαφορετικές ξένες γλώσσες (συμπεριλαμβανομένου Ιταλικών, Κινέζικων, Ρωσικών), να παράγει υψηλού επιπέδου διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο, να δέχεται για πρακτική άσκηση μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές Erasmus+, να διοργανώνει Εβδομάδες Επιμόρφωσης Προσωπικού στο πλαίσιο του Erasmus+ και να διευρύνει τις διεθνείς συνεργασίες του με άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστημιακά Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ