Τετάρτη 17.08.2022
More

  Σημαντική έστω και τώρα η παρέμβαση για το έργο Ιωάννινα –Κακαβιά»

  Ο Μιχάλης Πλιάκος για την απόφαση της ΚΕΔΕ

  Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Μιχάλης Πλιάκος για το ψήφισμα της ΚΕΔΕ με το οποίο ενισχύεται το αίτημα για ολοκλήρωση της Αδριατικής Οδού.

  Με αφορμή ειδικότερα την έκδοση ψηφίσματος από την ΚΕΔΕ με το οποίο ζητά την ολοκλήρωση του ελληνικού κομματιού του οδικού άξονα της Αδριατικής Οδού  που περιλαμβάνει και το Τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά ο Δήμαρχος Ζίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως η πολύχρονη προσπάθειά μας με αλλεπάλληλα έγγραφα, να δημιουργηθεί «μέτωπο» πίεσης προς τα αρμόδια Υπουργεία   για να δημοπρατηθεί-κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Ιωάννινα –Κακαβιά και να συνδεθεί με την Ιόνια βρίσκει, έστω και με καθυστέρηση, συμμάχους στα συνδικαλιστικά μας όργανα.

  Θα θέλαμε βέβαια η αντίδραση αυτή να είχε έρθει ως μοχλός πίεσης στην προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδότησης. Δεν πειράζει όμως, έστω και τώρα που οι ελπίδες αναπτερώθηκαν με το ενδεχόμενο να χρηματοδοτηθεί το εν λόγω έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης έρχεται η ΚΕΔΕ να επισφραγίσει την προσπάθειά μας, όταν τον Οκτώβριο του 2018 μετά από πρότασή μας το θέμα είχε απασχολήσει το τότε Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ  Ηπείρου το οποίο υιοθετώντας την είχε αποφασίσει την αποστολή σχετικής επιστολής προς όλους τους εμπλεκόμενους και αρμόδιους.

  Εμείς στην παρούσα φάση το μόνο που θέλουμε να ευχηθούμε είναι να έχει ευτυχή έκβαση η όλη προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουμε κάποτε να δούμε αυτό το τόσο σημαντικό οδικό έργο για το Δήμο μας, να υλοποιείται με τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ