Κυριακή 26.06.2022
More

  Σημαντική η συμβολή όλων των δομών υγείας στην πανδημία

  Συνεργασία Ελισάφ με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα

  Εκτενή συζήτηση για την πανδημία και για την επιστροφή στην κανονικότητα είχε το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία τον επισκέφθηκε στο Δημαρχείο.

  Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, καθώς και η βουλευτής Ιωαννίνων, Μαρία Κεφάλα.

  Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των υποδομών υγείας στην περιοχή και κυρίως των νοσοκομείων που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

  «Συζητήσαμε τα υγειονομικά θέματα της περιοχής. Μιας περιοχής που έχει την μεγάλη τύχη να διαθέτει δύο μεγάλα νοσοκομεία που στη διάρκεια της πανδημίας κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική φάση αναπροσαρμογής των δομών υγείας και ο Δήμος θα συμβάλλει σε αυτή. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι δεν ξεμπερδέψαμε με την πανδημία, αλλά σίγουρα έχουμε μάθει πολλά», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Ελισάφ.

  Η κα Κεφάλα ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, ενώ εξήρε από την πλευρά της τον ρόλο των νοσοκομείων στην διαχείριση της πανδημίας.

  Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, έκανε ειδική μνεία στην συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον δήμαρχο σε όλο το διάστημα της πανδημίας.

  «Τα δύο νοσοκομεία έχουν υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και παρέχουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο κ. Καρβέλης.

  Η κα Γκάγκα ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συμβολή του στην διαχείριση της πανδημίας, όπως επίσης, απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στα νοσοκομεία.

  «Είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε και να στηρίξουμε όλες τις δομές υγείας αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις για τους πολίτες», ανέφερε η Υπουργός, ενώ εκτίμησε ότι το καλοκαίρι θα είναι καλό, με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ