Κυριακή 26.05.2024
More

  Σημαντικός ο ρόλος του πεζοπορικού τουρισμού

  Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για τον τουρισμό συζητήθηκε σε σύσκεψη, που είχε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής και στον εναλλακτικό τουρισμό.

  Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γεώργιο Παππά ζητούμενο είναι η ανάπτυξη συνεργειών με όλους όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο και στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε και την πρόταση να εκπροσωπούνται στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου οι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στις υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής.

  Από την πλευρά του ο ειδικός σύμβουλος Χρήστος Τασούλας, αφού επεσήμανε ότι οι υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής αποτελούν έναν από τους κύριους παράγοντες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, παρουσίασε τις δράσεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί, μερικές εκ των οποίων ήδη έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνονται.

  Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στον ρόλο, που μπορούν να διαδραματίσουν στην ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού, αναφέροντας τυχόν προβλήματα σε σηματοδοτημένα μονοπάτια, τα οποία στη συνέχεια θα ελέγχονται από πιστοποιημένους συνοδούς βουνού και θα συντάσσεται έκθεση προς τον Δήμο, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση.

  Επίσης, ζητήθηκε η βοήθειά τους στην πραγματοποίηση εσωτερικών εκδρομών εξοικείωσης (fam trips) για τους επαγγελματίες του Δήμου, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή και τις ομορφιές της, με σκοπό να είναι σε θέση να πληροφορήσουν τους επισκέπτες.

  Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα Κατσανοχωρίων, στο Καλέντζι, όπου λειτουργεί και το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων, που ασχολούνται με τις υπαίθριες δραστηριότητες στην περιοχή.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ