Πέμπτη 13.06.2024
More

  Σκληρή επίθεση με φόντο το νέο βιολογικό

  Με μία εξαιρετικά σκληρή και επιθετική ανακοίνωση σε βάρος του δημάρχου Θ. Μπέγκα, η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» σχολιάζει την εκδήλωση παρουσίασης στα μέλη της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ και των δημοτικών παρατάξεων, όπως και στα τοπικά ΜΜΕ, του έργου κατασκευής του νέου βιολογικού καθαρισμού.

  Το σημείο στο οποίο εστιάζει την κριτική της η παράταξη βρίσκεται κυρίως στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δήμο Ιωαννιτών, όπου στη δήλωσή του ο δήμαρχος Θωμ. Μπέγκας δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην πρόοδο των εργασιών που συντελέστηκε τη θητεία Ελισάφ – Παπαγεωργίου από το 2019 έως το 2023ενώ παράλληλα τονίζεται με σκωπτικό ύφος ότι η δημοτική αρχή «ξέχασε» να αναφέρει πως επί των δικών της ημερών τη θητεία 2014-2019 το έργο απεντάχθηκε και όταν επανεντάχθηκε και ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, δεν υπήρχε καμία υπογεγραμμένη σύμβαση.

  «Η υλοποίηση του έργου της επέκτασης των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, ενός τεράστιου έργου για το μέλλον της πόλης μας, ολοκληρώνεται εντός του Ιουνίου, μετά από μια πορεία δεκατριών και πλέον ετών.

  Το έργο αυτό από μόνο του δεν θα έλυνε το πρόβλημα της επεξεργασίας των λυμάτων της πόλης αν δεν συνδυαζόταν και με τα ήδη συμβασιοποιημένα έργα της αποκατάστασης των εγκαταστάσεων του παλαιού βιολογικού καθαρισμού, της ενεργειακής αναβάθμισης των αντλιοστασίων λυμάτων αλλά και της ξήρανσης και εκμετάλλευσης της παραγόμενης λυματολάσπης.

  Όλα αυτά δεν μπορεί παρά να προκαλούν χαρά σε κάθε δημότη,  αφού το θέμα της διαχείρισης των λυμάτων δεν θα απασχολεί πλέον την πόλη μας για 30 περίπου χρόνια.

  Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε την προκλητικά μεροληπτική δήλωση του κ. δημάρχου ο οποίος φρόντισε να «ξεχάσει» τη συμβολή όλων των άλλων δημοτικών αρχών στην υλοποίηση έργου.

  Των δημοτικών αρχών προ του 2014 αλλά κυρίως της δημοτικής αρχής της περιόδου 2019-2023, όταν ουσιαστικά ξεκίνησε αλλά και ουσιαστικά τελείωσε το έργο της επέκτασης του βιολογικού.

  Απλώς να θυμίσουμε στον κ. Μπέγκα ότι επί των ημερών του το έργο αρχικά απεντάχθηκε από τη χρηματοδότηση και επανεντάχθηκε μετά κόπων και βασάνων ενώ όταν ανέλαβε η δική μας δημοτική αρχή δεν υπήρχε σύμβαση για την εκτέλεσή του.

  Με άλλα λόγια στα πέντε χρόνια της θητείας του, σε πέντε ολόκληρα χρόνια, αυτό που κατάφερε ήταν να απενταχθεί το έργο, να μειωθεί ο προϋπολογισμός του κατά την επανένταξη και να μην καταφέρει να το συμβασιοποιήσει. Τόσο απλά.

  Για τη δε, κατάσταση του παλαιού βιολογικού καλύτερα να μη μιλήσει κανείς αφού ουδέποτε στο παρελθόν είχε γίνει η παραμικρή συντήρηση και ουσιαστικά βρισκόταν υπό κατάρρευση. Λίγη σεμνότητα από τον κ. δήμαρχο δεν θα έβλαπτε», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ