Δευτέρα 24.06.2024
More

  «Σπάει» η 6η ΥΠΕ – Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου

  Με ένα καλό νέο για το σύνολο των δομών υγείας και γενικότερα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Ήπειρο, αλλά και με ένα άσχημο για τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Ο κ. Γεωργιάδης συνοδευόμενος από την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, επισκέφθηκε διαδοχικά το νοσοκομείο Χατζηκώστα και το ΠΓΝΙ, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις τους, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ιατρικών και άλλων ειδικοτήτων, όπως όμως και με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

  Το καλό νέο που ακούστηκε από τον υπουργό Υγείας αφορά στη διάσπαση της Υγειονομικής Περιφέρειας με τον ίδιο να δεσμεύεται πως εντός της θητείας του στο υπουργείο, η 6η ΥΠΕ θα «σπάσει» και θα δημιουργηθεί μία νέα ΥΠΕ που θα καλύπτει την Περιφέρεια της Ηπείρου. «Αποτελεί κυβερνητική δέσμευση και θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος της θητείας μου στο υπουργείο. Δε μπορεί να γίνει αύριο το πρωί, αλλά θα γίνει γιατί είναι απολύτως κατανοητό το πρόβλημα που υπάρχει με μία ΥΠΕ από την Καλαμάτα μέχρι την Κόνιτσα. Το ίδιο μου έχουν μεταφέρει και ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης και ο κ. Τασούλας και η κα Κεφάλα και συμφωνούμε απόλυτα, ότι αυτό θα ικανοποιηθεί», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

  Τα δυσάρεστα αφορούν πάντως τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ειδικά στο ΠΓΝΙ οι συμβάσεις των οποίων λήγουν το επόμενο διάστημα με τον κ. Γεωργιάδη να λέει πως δεν πρόκειται να ανανεωθούν.

  «Αυτό που λέω πάντα είναι πως οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν συγκεκριμένη περίοδο ισχύος. Όταν μία σύμβαση λήγει, αυτό δε συνιστά απόλυση. Δουλειές υπάρχουν στην Ελλάδα σε πολλούς κλάδους που ψάχνουμε εργαζόμενους και δε βρίσκουμε», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

  Οι επισκέψεις και τα στοιχήματα

  Στον κ. Γεωργιάδη έγινε υποδοχή από αντιπροσωπεία των εργαζόμενων στα δύο νοσοκομεία, χωρίς παρατράγουδα πάντως, με τον ίδιο να στέκεται μπροστά τους, να τους χαιρετά και να τους καλεί στις συναντήσεις που ακολούθησαν.

  Τόσο για το νοσοκομείο Χατζηκώστα, όσο και για το ΠΓΝΙ ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ προσδιόρισε και τους βασικούς στόχους που είναι αφενός η ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και αφετέρου η υλοποίηση έργων όπως τα δύο ΤΕΠ και η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

  «Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως από το 2019 μέχρι σήμερα, το προσωπικό στα δύο νοσοκομεία είναι περισσότερο αριθμητικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κενά. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας είναι πολύ υψηλό και στα δύο νοσοκομεία και αυτό αποτυπώνεται από τις πολύ λίγες διακομιδές περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία. Υλοποιούμε ένα γιγαντιαίο έργο για τα ΤΕΠ των δύο νοσοκομείων και είμαι βέβαιος ότι θα προλάβουμε τις προθεσμίες για το Ταμείο Ανάκαμψης. Στο μεν Χατζηκώστα έχουμε μειοδότη, στο δε ΠΓΝΙ αναμένουμε μία νομοθετική ρύθμιση για το συντελεστή δόμησης και θα προχωρήσει και αυτό, όπως και η προμήθεια μέσω του Ανάκαμψης, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού», σημείωσε μεταξύ άλλων.

  Ευχαριστίες για τη συνεργασία

  Τον κ. Γεωργιάδη ευχαρίστησαν διαδοχικά για την επίσκεψη και τη συνεργασία στα θέματα υγείας που απασχολούν τις δομές στα Γιάννενα και όχι μόνο, ο διοικητής Σπυρ. Δερδεμέζης, που εκτελεί και χρέη διοικητή στο ΠΓΝΙ, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρ. Κεφάλα και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάν. Καρβέλης. Στη συνάντηση στο ΠΓΝΙ συμμετείχαν ακόμη, η αναπληρώτρια περιφερειάρχη Αγνή Νάκου, οι αντιπεριφερειάρχες Στ. Τσιάρα και Ελ. Περιστέρη και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων των δύο νοσοκομείων όπως και του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ