Τρίτη 02.03.2021
More

  Στ. Καλογιάννης: «Εν έτει 2020 οικισμοί του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων στερούνται πόσιμου νερού»

  Στη Μανωλιάσα που αντιμετωπίζει πρόβλημα ύδρευσης βρέθηκε ο Στ. Καλογιάννης

  Την Μανωλιάσα επισκέφθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το μεγάλο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή και να συμβάλει στην προώθηση της κατάλληλης λύσης.

  Συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Δ. Μπέλλο και δεκάδες κατοίκους, οι οποίοι του εξέθεσαν το θέμα και τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ύδρευση, τα οποία οξύνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

  Οι κάτοικοι της Μανωλιάσας, η οποία ανήκει στον Δήμο Ιωαννίνων και απέχει λιγότερα από 20 χλμ από την πόλη των Ιωαννίνων, στερούνται εδώ και χρόνια το νερό. Την τελευταία διετία μάλιστα η τροφοδοσία του δικτύου είναι προβληματική. Ο κ. Καλογιάννης τους ενημέρωσε για την παρέμβαση που έκανε για το θέμα, τον περασμένο μήνα, στη Διαρκή Επιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής, ζητώντας σε επόμενη Συνεδρίασή της να πραγματοποιηθεί αναλυτική συζήτηση και να ληφθεί απόφαση για το θέμα της ύδρευσης όλων των οικισμών του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και για την κατάσταση του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδα, θέματα άμεσα συνδεδεμένα.

  Στη συνέχεια μαζί με τον κ. Μπέλλο επισκέφθηκαν τις γεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια απ’ όπου υδροδοτούνται η Μανωλιάσα και πολλά διαμερίσματα του Δήμου Δωδώνης και οι εγκαταστάσεις εταιρείας εμφιάλωσης νερού.

  Μετά τη σχετική ενημέρωση επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, Αρ. Μπαρτζώκα, τον Δήμαρχο Δωδώνης, Χρ. Ντακαλέτση και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Β. Μιχελάκη. Οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές και συμφωνήθηκαν οι επόμενες κινήσεις που θα διασφαλίσουν την ύδρευση της Μανωλιάσας.

  Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε:

  «Είναι αδιανόητο το 2020, οικισμοί σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα της Ηπείρου να μην έχουν επαρκή ποσότητα νερού για να καλύψουν τις ανάγκες ύδρευσης. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και να γίνεται αποδεκτό. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς θα δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα, είναι πλέον καιρός να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα της επάρκειας νερού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να εθελοτυφλεί, την ώρα που συμπολίτες μας σε πολλούς οικισμούς δεν έχουν νερό να πιουν. Το θέμα έχει μελετηθεί σε βάθος, λύσεις υπάρχουν και αναλαμβάνω πρωτοβουλία ώστε να δοθεί οριστική λύση και σε βάθος χρόνου, στα σοβαρά υδατικά προβλήματα του λεκανοπεδίου».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ