Τετάρτη 22.09.2021
More

  Στα άκρα η κόντρα με την Περιφέρεια για το Πάρκο

  Η λειτουργία μίας ισχυρής Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα, παράλληλα με την εκεί λειτουργία του Αγροδιατροφικού Πάρκου αποτελεί μονοσήμαντο στόχο της δημοτικής αρχής Αρταίων, όπως φάνηκε όμως στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου την Δευτέρα και στόχο των περισσότερων τοπικών φορέων.

  Ο δήμος Αρταίων επιμένει στην ανάγκη λειτουργίας του Αγροδιατροφικού Πάρκου, ως μία ξεχωριστή δομή ενταγμένη στην Γεωπονική Σχολή, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, να μην προχωρήσει η λειτουργία του αντίστοιχου Πάρκου Αγροτικής Καινοτομίας από την περιφέρεια Ηπείρου στην περιοχή των Ιωαννίνων.

  Ο δήμος Αρταίων και οι τοπικοί φορείς δεν αποδέχονται ούτε την αντιπρόταση της περιφερειακής αρχής για τη λειτουργία του Κέντρου Κρέατος, στη Φιλιππιάδα και όχι στα Ιωάννινα, με τον δήμαρχο Αρταίων κ. Τσιρογιάννη, να τονίζει σε δηλώσεις του στο ITV, ότι θεωρείται αδιανόητο να υποθηκεύουν κάποιοι το μέλλον της Γεωπονικής Σχολής.

  «Δύο Πάρκα στην Ήπειρο δε μπορούν να λειτουργήσουν κι εμείς αυτό που ζητάμε, είναι να προχωρήσει το Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Δεν πρέπει να υποθηκεύσουμε το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής στην Ήπειρο, στηρίζοντας τη λειτουργία των δύο Πάρκων. Θα πρέπει να το καταλάβει όμως και ο περιφερειάρχης, ότι δε γίνεται να υποχωρήσουμε. Η συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 25 Αυγούστου είναι σημαντική γιατί θα πρέπει εκεί, να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις. Δεν αντιλαμβάνομαι τη θέση της περιφερειακής αρχής, όταν έχει θεσμοθετηθεί το Πάρκο στην Άρτα, να επιμένει σε κάτι άλλο. Αν ο ένας βάζει τρικλοποδιές στον άλλο, τότε θα χάσουμε όλοι», ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης, για να προσθέσει πως «ήρθε  η ώρα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να αποδείξει ότι είναι «Πανεπιστήμιο Ηπείρου» με γνώμονα την ανάπτυξη και ενδυνάμωση όλων των σχολών του βασιζόμενο σε ακαδημαϊκά και επιστημονικά κριτήρια και μόνο, μιας και έχει το αυτοδιοίκητό του, να αποδείξει στην πράξη, ότι δεν επηρεάζεται από πολιτικούς φορείς. Αν το Πανεπιστήμιο αποδείξει με επιστημονικές παραδοχές και αντίστοιχα παραδείγματα το λάθος των ισχυρισμών μου, εγώ θα συνταχθώ με την πρότασή του», κατέληξε ο δήμαρχος Αρταίων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ