Κυριακή 21.04.2024
More

  Στα Γιάννενα το Σάββατο ο Νίκος Χαρδαλιάς

  Για πρώτη φορά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 500 προκαλώντας έντονη ανησυχία στις αρμόδιες αρχές ενώ η Κοζάνη από σήμερα είναι σε καραντίνα. Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε και τους κατοίκους στα Γιάννενα μιας και στην πόλη όπως προκύπτει είναι αυξημένο το επιδημιολογικό φορτίο.

  Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην πορεία της χώρας τονίζοντας στην αρχή της ομιλίας του πως: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση αλλά με μεγάλη πίεση. Εξαιρετικά εύθραυστη αυτή η σταθερότητα».

  «Όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη δείχνουν ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να εφησυχάσουμε» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αφού όπως είπε τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός στη Κοζάνη η οποία από σήμερα έχει τεθεί σε τοπικό lockdown.

  Αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

  – Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

  – Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

  – Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

  – Κινηματογραφικές προβολές

  – Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης

  – Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

  Μουσικές σκηνές

  – Εστίαση (επιτρέπονται μόνο τα take away, delivery και drive-through)

  – Παιδότοποι

  – Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων, εξαιρούνται οι ατομικές προπονήσεις

  – Γυμναστήρια

  – Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)

  – Λιανεμπόριο

  – Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.

  – Συνέδρια / Εκθέσεις

  – Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

  Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών.

  Η λειτουργία τους συνεχίζεται με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση. Επίσης τόνισε πως αναστέλλονται όλα τα μαθήματα και εξετάσεις οδήγησης και πως παραμένουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις που παρέμειναν και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

  Αύριο, Σάββατο, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αύριο θα μεταβεί με τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Κοζάνης, όπου θα συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη της περιοχής και τους 4 δημάρχους. Στη συνέχεια θα μεταβούν στα Γιάννενα, όπου θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και του συνεργάτες του. Τόνισε πως και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και της περιοχής της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.

  Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας, σε μια επικίνδυνη φάση της πανδημίας και προσέθεσε ότι η ενεργοποίηση του επιπέδου του συναγερμού 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα σε όλη τη χώρα. Επισήμανε ότι το αυξημένο ιϊκό φορτίο που παρατηρείται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4. Απηύθυνε ισχυρότατη σύσταση στους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης για αποφυγή όλων των περιττών μετακινήσεων και κατά γράμμα τήρηση των μέτρων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ