Τετάρτη 08.12.2021
More

  Στέλνουν ασθενείς στα Γιάννενα και παίρνουν τους γιατρούς!

  Ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπ. Υγείας

  Σε αναβρασμό και αναστάτωση άνευ προηγουμένου βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής οι υγειονομικές αρχές της πόλης, και ειδικότερα τα δύο νοσοκομεία, ΠΓΝΙ και Χατζηκώστα αντίστοιχα, όπως όμως και το νοσοκομείο της Άρτας μετά την εντολή που δόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του υπ. Υγείας για τη μετακίνηση πέντε ιατρών από την Ήπειρο σε νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας.

  Πρόκειται για τρεις παθολόγους, επιμελητές στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων 1 και 2 αντίστοιχα του ΠΓΝΙ, έναν αναισθησιολόγο του νοσοκομείου Χατζηκώστα, που σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στις 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώνει τον εργασιακό του βίο και βγαίνει σε σύνταξη και για μία πνευμονολόγο από το νοσοκομείο της Άρτας.

  Όλοι τους μετακινούνται στα νοσοκομεία Φλώρινας, Έδεσσας και Κοζάνης και ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς το απόγευμα από το υπ. Υγείας.

  Από την πρώτη στιγμή υπήρξε γενικευμένη αντίδραση από τις διευθύνσεις των Κλινικών στα νοσοκομεία, που σηκώνουν τεράστιο βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας και μάλιστα νοσηλεύουν εδώ και έναν περίπου μήνα πολλούς ασθενείς από τη Δυτ. Μακεδονία, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία των περιοχών, που αδυνατούν να νοσηλεύσουν περισσότερους ασθενείς. Έντονες πιέσεις ασκήθηκαν από την ΕΙΝΗ και πολιτικούς παράγοντες, ώστε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση, με τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής στα Γιάννενα, να επισημαίνουν πως είναι ανήκουστο να διακομίζονται ασθενείς από τη Δυτ. Μακεδονία στα Γιάννενα και την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας να αποψιλώνει τις Κλινικές από το ιατρικό προσωπικό.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ