Τρίτη 03.08.2021
More

  Στη Μαρτυρική Μουσιωτίτσα η Μ. Τζούφη

  Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 77 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία στη Μουσιωτίτσα παρέστη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Τζούφη.

  Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 77 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία στη Μουσιωτίτσα του Δήμου Δωδώνης τον Ιούλιο του 1943, με 152 πολίτες νέους, γέρους, γυναίκες και παιδιά εν ψυχρώ δολοφονηθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, συμμετείχε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων.

  Στην περίπτωση του Ολοκαυτώματος της Μουσιωτίτσας, όπως και πολλών άλλων χωριών στην Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα, που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις ναζιστικές δυνάμεις Κατοχής, στοιχειοθετούνται νομικά εγκλήματα πολέμου σε πολλαπλή μορφή. Στο πλαίσιο «της ιερής μνήμης» εντάσσονται οι απαράγραπτες νόμιμες διεκδικήσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας, στην οποία έχει κατατεθεί ρηματική διακοίνωση το 2019 με το σύνολο των αξιώσεων, σύμφωνα με απόφαση της προηγούμενης Ελληνικής Βουλής. Ταυτόχρονα, η μνήμη του Ολοκαυτώματος της Μουσιωτίτσας οφείλει να τροφοδοτεί τους αγώνες ενάντια στις προσπάθειες αναβίωσης των φασιστικών και ναζιστικών ιδεών και πράξεων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ