Δευτέρα 22.04.2024
More

  Στη Σερβία οι μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου

  Τη Σερβία επισκέφτηκαν μέσω του Erasmus+ οι μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου

  Συνεχίζονται για το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής οι διακρατικές κινητικότητες μέσω του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+, που αφορούν συμπράξεις με σχολικές μονάδες από χώρες της Ευρώπης και ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα στους μαθητές του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο και συμμαθητές τους από το εξωτερικό.

  ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑ2

  Σε αυτό το πλαίσιο, το διάστημα από 13 έως 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Πάντσεβο της Σερβίας, η πέμπτη κατά σειρά εκπαιδευτική συνάντηση του έργου με θέμα: “SmARTourism” στο οποίοι συμμετέχουν μαθητές Λυκείου του Ζωγράφειου Σχολείου αλλά και συμμαθητές τους από Λύκεια της Σερβίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

  ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑ3

  Οι μαθητές συμμετέχοντας στην πενθήμερη εκπαιδευτική συνάντηση με θέμα: “6 Digital Tours Around the Attractions & Museums of Europe” είχαν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στην Αγγλική γλώσσα και τις νέες τεχνολογίες, να γνωρίσουν συμμαθητές τους από το εξωτερικό, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους και να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τον πολιτισμό της Σερβίας.

  ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑ4

  Ταυτόχρονα, για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής συνάντησης δημιούργησαν μια διαφημιστική ταινία και ένα ντοκιμαντέρ για το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων, προβάλλοντας στο εξωτερικό την πλούσια ιστορία και τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

  ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑ5

  Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί του Ζωγράφειου Σχολείου ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα του Πάντσεβο και του Βελιγραδίου, ενώ ξεχωριστή ήταν  η εμπειρία της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην Ελληνική Πρεσβεία στη Σερβική πρωτεύουσα, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόξενος, Κων. Ανδρουλάκης και τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της Πρεσβείας, το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας, καθώς και για τον παροικιακό ελληνισμό στη Σερβία κατά τους περασμένους αιώνες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ