Σάββατο 29.01.2022
More

  Στη Σύγκλητο η μεταφορά ή όχι του Τμήματος Λογιστικής

  Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σημείωσε ότι το πρόβλημα με το τμήμα προέκυψε από την ελάχιστη βάση εισαγωγής

  Η Σύγκλητος αναμένεται να συζητήσει το θέμα που προέκυψε με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των Καθηγητών του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας να μεταφερθεί η έδρα του τμήματος στα Ιωάννινα.

  Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης που ρωτήθηκε χτες από τα τοπικά ΜΜΕ σημείωσε ότι το πρόβλημα με το τμήμα όπως και με το τμήμα Γεωπονίας προέκυψε από την ελάχιστη βάση εισαγωγής και ότι το ζήτημα είναι σοβαρό. Όπως είπε είχε συμμετάσχει στην ενημέρωση που έγινε με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας ενώ επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο τμήμα παρά τις καλές προοπτικές που έχει δεν στηρίζεται ως επιλογή από τους Ηπειρώτες φοιτητές, αλλά ούτε και από τους μαθητές της Πρέβεζας.

  «Για το τμήμα της Πρέβεζας όπως και για το τμήμα Γεωπονίας, το ζήτημα δημιουργήθηκε από την ελάχιστη βάση εισαγωγής . Ο αριθμός 40 νέων φοιτητών είναι μικρός και το αναφέραμε στην τοπική κοινωνία. Ζητήσαμε να γίνει ελκυστικό το τμήμα και να υπάρξει μέριμνα για τις μετακινήσεις και τη σίτιση. Από πλευράς ακαδημαϊκότητας χρειάστηκε ένα νέο πρόγραμμα ενώ υπάρχει επάρκεια διδακτικού προσωπικού» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Είναι καλού επιπέδου τμήμα, αλλά δεν επιλέγεται από Ηπειρώτες φοιτητές και Πρεβεζάνους. Παρά την ημερίδα που έγινε τον Μάιο  για την ενημέρωση και την προβολή έργου αντικειμένου στους υποψήφιους μαθητές, δεν υπήρξε ζήτηση».

  Τέλος, τόνισε ότι έχει ενημερωθεί για την απόφαση μεταφοράς της έδρας στα Γιάννενα αλλά δεν την έχει λάβει για να παραπέμψει στην συζήτηση της Συγκλήτου όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα από την ελάχιστη βάση συνολικά.

  Ο Κώστας Μπάρκας

  Ερώτηση στη Βουλή για το μέλλον του πανεπιστημιακού τμήματος στην Πρέβεζα κατέθεσαν 13 Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα. Στην Ερώτηση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι στο διάστημα των είκοσι τριών ετών που η Πρέβεζα συμπεριλήφθηκε στον ακαδημαϊκό χάρτη, ως έδρα τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η τοπική κοινωνία έχει φιλοξενήσει και αγκαλιάσει φοιτητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Οι κυβερνήσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση διαχρονικά έχουν στηρίξει την παρουσία και ενδυνάμωση του πανεπιστημιακού ιδρύματος στην Πρέβεζα, με αποκορύφωμα την ανωτατοποίησή του, το 2018 και την παροχή Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με ιδιαίτερη επιτυχία. Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Πρέβεζα, έχει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, προσωπικό, υποδομές και πρόγραμμα σπουδών, ώστε να παραμείνει στην Πρέβεζα.

  Με την Ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καλούν την Υπουργό Παιδείας να απαντήσει, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί, ώστε το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Πρέβεζα να παραμείνει, συνεχίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του, στην πόλη της Πρέβεζας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ