Κυριακή 21.07.2024
More

  Στην αφετηρία για το Κλειστό Γυμναστήριο Ελεούσας

  Πιο κοντά στην έναρξη εργασιών ο Δήμος Ζίτσας

  Το δικό της Κλειστό Γυμναστήριο θα αποκτήσει η έδρα του δήμου Ζίτσας, η Ελεούσα σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους περίπου από την έναρξη των εργασιών το αμέσως επόμενο διάστημα.

  Η δημοτική αρχή Πλιάκου λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, για το έργο προϋπολογισμού 1.558.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ζίτσας αντίστοιχα.

  Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις, ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου που διέθεσε ένα σημαντικό κομμάτι των πιστώσεων, αφού δεν κατέστη δυνατή η εξασφάλιση αντίστοιχων πιστώσεων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

  «Κάποτε ήταν όνειρο, τώρα όμως είμαστε πολύ κοντά να περάσουμε στην υλοποίησή του. Σε ένα χρόνο από την έναρξη των εργασιών θα έχουμε ένα υπερσύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο που θα καλύπτει πολλές από τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και κυρίως των παιδιών και των αθλητικών σωματείων», ανέφερε ο κ. Πλιάκος.

  Έργα αγροτικής οδοποιίας

  Παράλληλα, επίσης πριν τις εκλογές υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για έργα αγροτικής οδοποιίας, με προϋπολογισμό 1,3 εκ. ευρώ τα οποία αφορούν σε δέκα Κοινότητες. Συνολικά την τελευταία πενταετία έχουν ασφαλτοστρωθεί 25 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων με πιστώσεις πλέον των 2,5 εκ. ευρώ από τα προγράμματα, «Φιλόδημος Ι», Αγροτικής Ανάπτυξης, «Leader», με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

  «Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να ασφαλτοστρώσουμε πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα εξασφαλίζοντας εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις καλλιέργειές τους και τις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες τους», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Πλιάκος.

  Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών υφιστάμενων αγροτικών δρόμων και την ασφαλτόστρωση αυτών, συνολικού μήκους που ξεπερνά τα 11 χιλιόμετρα, στις Κοινότητες Παλιουρής, Γκριμπόβου Πολυλόφου, Νεοχωρίου, Μεγ. Γαρδικίου, Πολυδώρου Βουτσαρά, Πετσαλίου, Άνω Λαψίστας, Πρωτόπαππας. Θα καλύψει τις ανάγκες 12 ποιμνιοστασίων, 40 πτηνοτροφείων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων μηδικής και σιτηρών συνολικής έκτασης 1.840 στρ. αμπελώνων συνολικής έκτασης 70 στρ. μεταποιητικής μονάδας γάλακτος, και δύο φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ