Τετάρτη 10.08.2022
More

  Στην αναμονή για την ανάλυση 69 δειγμάτων στην Παραμυθιά

  Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι η διαδικασία της δειγματοληψίας για σήμερα Τρίτη στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με τα δείγματα να αποστέλλονται προς ανάλυση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

  Συνολικά, σήμερα έγινε λήψη 56 δειγμάτων από στενές επαφές των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Τα 36 δείγματα θα εξεταστούν στο Εργαστήριο Αναφοράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα 20 από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

  Επίσης, από το νοσοκομείο Φιλιατών έγινε λήψη άλλων 13 δειγμάτων που θα εξεταστούν και αυτά στα Ιωάννινα, ενώ τα τρία δείγματα, η ανάλυση των οποίων υπολειπόταν από τη Δευτέρα βγήκαν αρνητικά. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναμένεται να εκδοθούν σήμερα το βράδυ.

  Από την Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιωτακόπουλου, θα γίνεται στην Παραμυθιά λήψη 80 δειγμάτων ημερησίως, και σταδιακά θα περάσουν σε τυχαίους ελέγχους στην κοινότητα, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει διασπορά μεγαλύτερη από αυτήν του οικογενειακού περιβάλλοντος των δύο πρώτων κρουσμάτων, όπως ισχύει μέχρι στιγμής.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ